Nitrit etlerin kürlenmesinde kullanılan bir tuz türüdür. Aynı zamanda vücudumuzun sindirim sürecinde doğal olarak ürettiği bir kimyasaldır. Nitritlerin zararlı olup olmadığına dair sorular ortaya çıkmıştır. Sertleşmiş etlerin ortalama gıda tüketiminin büyük bir bölümünü oluşturduğu göz önüne alındığında, gıdalardaki nitrit seviyeleri ve insan vücudu üzerindeki etkileri konusunda endişelenmeye neden olmuştur.
Nitritli Gıda Ürünleri
Nitritler pastırma ve sosisli sandviç gibi kurutulmuş etlerde mikrobiyal dejenerasyonu önlemek için kullanılır. Bologna, salam, konserve dana eti, jambon ve mayalanmış sosisler de nitrit içerir. Somon ve tavuk gibi içilen etler de bu kimyasalları içerir. Domuz pastırması damlama, yemek pişirmek için kullanıldığında çok sayıda nitrit salgılar. Kahverengi çantalı öğle yemeğinin büyük bir bölümünü oluşturan öğle yemeği etlerinde de önemli miktarda nitrit vardır. Bu nitritler ete kötü gitmesini, sert bir koku oluşmasını ve etin orijinal kırmızı et rengini korumasını önlemek için ete eklenir.
Nitritli Sebzeler
kök sebzeler, yutulduğunda nitritlere dönüştürülen yüksek düzeyde nitrat içerir. Pancar, turp, marul ve ıspanak gibi sebzeler nitritlere dönüşebilecek yüksek nitrat seviyelerine sahiptir. Marul ve ıspanak, özellikle yüksek nitrat seviyelerine sahiptir. Ayrıca nitratları ve sonuç olarak nitritleri havuçta da bulacaksınız. Nitrat seviyeleri, bitkinin yaşına ve bunun üzerine nitrat bazlı bir gübrenin ne kadar kullanıldığına bağlıdır.
Nitrit İçinde Yeterince Besin Yiyen
sonuçta nitrozom olan nitritlerde dejenere olma eğilimi. Bu dönüşüm, çoğu zaman, sertleşmiş etlerin kızartma sırasında olduğu gibi yüksek sıcaklıklarda ısıtılması durumunda gerçekleşir. University Medical Center.
Nitratların nitritlere dönüşmesini önlemenin bir yolu, et işlerken portakal suyu içmek ve çok fazla C Vitamini almaktır. Bu nitritlerin oluşmasını önleyecektir.