Detoksifikasyon, vücutta biriken istenmeyen toksinlerin atılmasında popüler bir yöntemdir. Bu prosedürün normal şartlarında, vücudunuz bazı istenmeyen etkilerden geçecektir. Neyse ki bu belirtiler genellikle kısa bir süre sonra azalır. Ancak çok hızlı bir şekilde detoks yaparsanız, istenmeyen bazı yan etkiler de yaşarsınız. İkisi arasında süre, sebat ve şiddeti ayırt edebilirsiniz.
Detoksifikasyon
Orada birkaç farklı detokslama rejimi var. İnsanlar oruç tutmayı, sadece meyve suyuyla beslenmeyi, bitki ve lif kapsülleri almayı veya vücutlarını detoks etmek için sadece çiğ yiyecekler yemeyi seçtiler. Ayrıca birçok ticari detoks programı var. Detoks programlarının ardındaki asıl amaç toksinleri atmak ve vücutta sağlıklı bir dengeyi sağlamaktır. Toksinler her yerdedir ve nefes alıyoruz, filtrelenmemiş su içiyoruz, kimyasallar ve böcek ilaçları içeren yiyecekler yiyoruz ve aşırı işlenmiş yiyecekler ve şekerli ürünler tüketiyoruz. Bu istenmeyen maddeler organlarımızda, dokularda, kanda ve lenf sistemimizde oluşur. Bir süre sonra, yorgun hissedebilir, cilt, uyku ve metabolik bozukluklar geliştirebiliriz.
Normal Detoksing Belirtileri
Genellikle detoksifikasyona başladığınızda vücudunuz normal, rahatsız edici semptomlar geçirir. Bu, organlarınızdan ve vücut dokularınızdan salınan toksinlerden kaynaklanır. Ayrıca bağışıklık sisteminiz bu kirleticileri yok etmeye çalışırken vitese giriyor. Grip oluyormuş gibi hissedebilirsiniz, çünkü bazı semptomlar bulantı, ateş, kas ağrıları, yorgunluk, baş ağrısı, susuzluk, deri döküntüleri, ishal ve muhtemelen kusma olabilir. Uyku bozuklukları veya ruh hali değişiklikleriniz bile olabilir. Bu bir detoksun başlangıcında olur ve “iyileşme krizi” olarak bilinir ve bir veya iki hafta sonra yavaşlaması gerekir. Ayrıca, bu semptomlara katkıda bulunabilecek şeker ve kafeinlerden de kurtulabilirsiniz.
Çok Hızlı Detokslama
Ateş, baş ağrısı, zayıflık, şişkin uzuvlar veya yüz, daha hızlı nabız, bulantı, çok hızlı bir şekilde detoks yapıyorsanız, kusma, ağrı, deri döküntüleri veya erüpsiyonlar. İyileşme krizi süresine ilişkin semptomların bazıları çok hızlı giden detoks semptomları için aynı olduğundan, düzenli detokslama ile anormal semptomları ayırt etmenin bazı yolları vardır. Ana ayırt edici faktör, süredir. İkisi arasındaki farkı söyleyebilirsiniz, çünkü iyileşme krizi dönemi sadece ilk hafta kadar sürmeli. Bundan sonra detoks başlattığınızdan daha iyi hissetmeniz gerekir. Eğer semptomlarınız kötüleşirse, ilk birkaç haftadan sonra devam edin veya ısrarcıysanız, detoksing üzerine biraz geri çekilmeniz gerektiğini gösterebilir.
Ne Yapmalı?
Yapabileceğiniz en iyi şey içmek. arıtılmış su veya bitki çayı. Bu, toksinlerin vücudunuzdan atılmasını ve dehidrasyonu önler. Detokslamayı da biraz yavaşlatın. Detoks için oruç tutuyorsanız, kendinizi daha iyi hissetmeye başlayana kadar oruç kesebilir ve sonra yavaşça tekrar başlayabilirsiniz. Kas ağrıları hafifletmek ve rahatlamanıza yardımcı olmak için bazı epsom tuzu ile sıcak bir banyo yapın. Kan akışını artırmak ve toksin salınımını uyarmak için cildinizi duşa veya banyoya sürün. Sindirim sisteminizde dolaşan ve etkili bir şekilde elimine edilen şeyleri tutmak için lifli yiyecekler yiyin. Vücudunuzun iyileşmesini sağlamak için dinlenin. Genel bir kural olarak, yılda bir ila dört kez detoks yapmalısınız. Vücudunuz için çok fazla vergi ödemesi olabileceğinden, çok sık detoks yapmak istemezsiniz.