Makula amiloidozu cildi etkiler ve cildinizin solması, tekil cilt yamaları, ten renginde grimsi veya kahverengiye dönüşen ve aşırı kaşıntıya maruz kalan renksiz cilt yamaları ile karakterizedir. Cilt hücrelerinizde anormal amiloidal birikmelerden kaynaklanır. Çökelti kemik iliğiniz çok fazla antikor proteini oluşturduğunda ortaya çıkar. Proteinler kanınızda birikir ve sonra hücrelerinizde ve dokularda birikir. Durumun nedeni bilinmemekle birlikte bazı doğal tedaviler semptomları ele almaktadır.
Tanı ve Tedavi
Maküler amiloidoz sıklıkla yetişkinliğin erken döneminde başlar. Bu hastalığın teşhisi konulacak doktora gitme: bir pratisyen hekim veya bir dermatolog ile görüşün. Tam bir fizik muayene ve kan ve idrar testlerini alın. Belirli bir küçük bölüm, cilt hücrelerinde protein birikmiş olup olmadığını görmek için laboratuvarda görüntülenecek küçük bir iğne ile kaldırılacaktır. Doktor, durumunuzun kalıtsal olduğundan şüpheleniyorsa, bir DNA testi yaptırmak için genetik bir danışmana yönlendirilebilirsiniz.
Maküler amiloidoz tedavisi yoktur. İlaçlar genellikle kaşıntılarınızı gidermek için reçete edilir. Reçeteli antihistaminikler, dimetil sülfoksit ve bölgesel steroid kremleri topikal olarak uygulanabilir. Derideki amiloidal tortuları gidermek için cerrahi müdahale gerekebilir; Doktorunuz birikintileri lazer ameliyatı, dermabrazyon veya eksizyon ile giderebilir. Lezyonlar çoğu zaman çıkarıldıktan sonra tekrar ortaya çıkacaktır.
Omega-3 Yağ Asitleri
Amiloidoz ile ilişkili tahriş olmuş, kaşıntılı lezyonlardan iltihabı azaltmaya yardımcı olmak için Omega-3 yağ asitlerini alın. Omega-3 yağ asitleri de yeni lezyonların oluşumunu engelleyebilir. Ton balığı, halibut, somon, krili, yosun, semizotu ve fındık yağı gibi yiyecekleri tüketin. Bunları haftada en az iki kez yiyin. Günde bir ila iki kez 1.000 mg kapsül Omega-3 yağ asidi alın. 3 gramdan fazla takviye tüketmeyin, çünkü kanama şansınızı artırabilir. Ek tüketimin faydalarını not etmeden önce iki ila üç hafta ayırın.
Omega-3 takviyeleri alırken dikkatli olun, özellikle kolayca çürüyorsanız, kanama bozukluğu varsa ve pıhtılaşma önleyici ilaçlar kullanıyorsanız; yüksek dozlarda tüketmek kanamaya neden olabilir. Omega-3 takviyesi almak şişkinlik, geğirme, şişkinlik ve ishale neden olabilir. Diyabetiniz varsa, Omega-3 yağ asitlerini almadan önce bir doktora danışın; Glikoz seviyenizi etkileyebilir. Omega-3 yağ asitleri, aspirin, warfarin, klopedigrel, glipizid, gliburit, glukoj, insülin, siklosporin, etretinat, topikal steroidler, atorvastatin, lovastatin, simvastatin, nonsteroidal anti-enflamatuar ilaçlar ve ibuprofenafaprofekaprofenafaprofe ve naprofenil ile karışabilir. C Vitamini
Vücudunuzun amiloidal tortuları parçalaması ve amiloidal lezyon oluşumunu engellemesi için yüksek dozda C vitamini alması gerekebilir. C vitamini antioksidanlar bakımından zengindir ve hücre yapılarının bütünlüğünü tehdit eden serbest radikalleri yok edebilir. Yaban mersini, brokoli, Brüksel lahanası, lahana, kavun, karnabahar, narenciye suları, kızılcık, greyfurt, yeşil biber, C vitamini ile güçlendirilmiş meyve suları, kivi, mango, portakal, papaya, ananas, patates gibi çeşitli besin kaynaklarından C vitamini alın. ahududu, kırmızı ve yeşil biber, ıspanak, çilek, domates, şalgam, karpuz ve kış kabağı. 18 yaşın üzerindeki erkekler günlük 90 mg C vitamini gerektirir ve 18 yaşın üzerindeki kadınlar günde 75 mg C vitamini ister. Emziren kadınların optimal sağlık için günlük 120 mg kadar ihtiyacı vardır. Maküler amiloidoz ile başa çıkmak için takviye formunda 2.000 mg C vitamini tüketin.
C vitamini takviyesi ile su için; Bu vitamin bir idrar söktürücü olarak işlev görür ve su tüketilmesi dehidratasyonu önler. Hemokromatoz varsa, C vitamini kullanmayın; C vitamini kanınızdaki demir seviyesini arttırır. Günde 2 mg'dan fazla C vitamini almak gastrointestinal rahatsızlığa neden olabilir. Vücudunuzdaki C vitamini düzeyleri, sigara içmek ve aspirin ve nonsteroidal antienflamatuar ilaçlar kullanılarak azaltılabilir. C vitamini tüketimi ayrıca asetaminofen, alüminyum içeren antasitler, barbitüratlar, kemoterapi ilaçları, nitrat ilaçları, oral kontraseptifler, proteaz inhibitörleri, tetrasiklin ve warfarin ile etkileşime girebilir veya etkileşime girebilir.
, , ] ]