|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Silika Jelin Zararlı Etkileri

Silika jelin, özellikle kobalt klorür içeren formun çok sayıda zararlı etkisi vardır. Silika jel, insanlara, hayvanlara ve çevreye zarar verme potansiyeline sahiptir. Silika jel ürünlerini kullanmadan veya elden çıkarmadan önce, bununla ilgili olası zararlı etkileri göz önünde bulundurun.

Kanserojen

Bazı silika jel formlarının, laboratuar ortamında, özellikle kimyasalı içeren tipte kansere neden olduğu kanıtlanmıştır. kobalt klorür. Kobalt klorür, genellikle su veya nemin varlığını belirtmek için standart silika jeline eklenir. Silika jeli hala aktifken, kobalt içeriği mavi kalmasına neden olarak su doygunluğunu değerlendirmeyi kolaylaştırır. Ev ürünlerinde karşılaşılan silika jel tipik olarak kobalt klorür içermemesine rağmen, parklar gibi birçok kamusal alanda kullanımı yaygındır. Yalnızca silika jelin kansere neden olduğu kanıtlanmamıştır.

Yutma

Silika jelin alınması, ürünün asıl amacı suyu emmek, ancak çok fazla yutulması halinde dehidratasyona ve rahatsızlığa neden olur. Her ihtimalde en fazla tahriş, ürün yutulurken ağız ve boğazda meydana gelir. Çok miktarda tüketilirse, silika jeli mide rahatsızlığına neden olduğu söylenir. Bununla birlikte, silika jel kobalt klorür içermediği sürece, aslında vücuda zehirli değildir.

Göz Hassasiyeti

Silika jel, gözlerle temas ettiğinde tahrişe ve kızarıklığa neden olur. Silis jeli göz yüzeyindeki sıvıları emmeye kalkıştıkça ağrı da ortaya çıkacaktır. Bununla birlikte, temas oluşursa, silika jeli tamamen çıkarmak için gözler en az 15 dakika su ile yıkanmalıdır.

Solunum Etkileri

Silika jeli solumak çok tehlikelidir ve derhal tıbbi müdahale gerektirir. Ev eşyalarında bulunan ortak silika jel paketlerindeki uyarı etiketleri, çoğu insanın düşündüğü gibi, zehirlenme sorunları değil solunum sorunları nedeniyle aslında var. Silika jeli yemeye çalışan bir çocuk aslında bazı boncukları soluyarak ciddi akciğer tahrişine, nefes darlığına ve öksürüğe neden olabilir. Silika jelin toz formuna uzun süre tekrar maruz kalması, akciğerlere kalıcı olarak zarar veren akciğer hastalığı silikozuna neden olur.

Cilt Tahrişi

Tahriş ve kızarıklık dokunma silika jelinden kaynaklanır ve kuruluk ve cilt aşınmaları uzun pozlama olursa sonuç. Ellerinizi ve çıplak cildinizi daima dokunma giysileri veya temas ettiği diğer nesneler nedeniyle olası ikincil maruz kalma durumları da dahil olmak üzere silika jelden koruyun.

Çevresel Tehlikeler

Silika jelin çevre, özellikle sucul hayvan yaşamı ve su kaynakları. Kobalt klorür içeren silika jeli, özellikle tehlikeli bir atıktır ve bu zararlı çevresel etkileri sınırlayacak şekilde atılmalıdır. Bazı üreticiler, tehlikeleri azaltmak amacıyla daha az miktarda kobalt klorür içeren silika jel oluştururken, bir şirket, Nantong OhE Chemicals, zararlı bileşen kobaltını kullanmadan su doygunluğunu gösteren benzersiz bir silika jel ürünü Eco Blue yarattı. klorür.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır