Balık yetiştiriciliği insan yapımı havuzlarda veya insan tüketiminde tanklarda balık yetiştirme uygulamasıdır. Bu aynı zamanda kültür balıkçılığı olarak bilinir ve son birkaç on yılda dünya genelinde yaygınlaştı. Balık çiftçiliği, diğer çiftçilik türleri gibi, çevre ve çevreye yardımcı olabilecek birçok fayda sunar.
Arz ve Talep
Balık yetiştiriciliği, büyük miktarda balık kaynağının talebe göre yetiştirilmesine olanak tanır. Tüketici talebini karşılamak ve aynı zamanda doğal ekosistemi dengede tutmak için vahşi yaşamdan balık yakalamak yeterli ürün vermeyebilir. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü, 2030 yılına kadar talebe yetişmek için yaklaşık 40 milyon ton deniz ürününün gerekli olacağını tahmin ediyor. Okyanusun yeteri kadar balık üretme kabiliyeti yıllar geçtikçe azalmış ve su ürünleri yetiştiriciliği bu artan talebe ayak uydurabilecek tek yöntem olarak bırakılmıştır.
Doğal Ekosistemleri Koruma
Balık yetiştiriciliği, geniş çapta vahşi balık avlanmasını gerektirmez . Deniz ekosistemlerinin daha iyi korunmasına olanak tanıyarak, tüm balık okullarının okyanusunu soymak zorunda kalmadan piyasada satılmaya hazır olana kadar tanklarda yükseltilebilirler.
Sağlık Faydaları
Birçok çiftlik- Yükseltilmiş balıklar vahşi kardeşlerinden daha besleyicidir. Çiftliklerde balıklar, tehlikeli kimyasallara veya böcek ilaçlarına maruz kalmış olabilecek yabani balıklardan daha sağlıklı kılan çeşitli protein ve besin bakımından zengin besinler ve peletler ile beslenir.
Job Producing
1 milyardan fazla insan, çoğu gelişmekte olan ülkelerde bulunan birincil protein kaynağı olarak balığa güvendiğinden, tarım, yiyecek ve iş sağladığı için kendileri için çekici bir uygulamadır. Aslında, küresel balık ihracatı artık her yıl diğer tüm gıda ürünlerinden daha fazla para kazanıyor, yani yapılacak para ve doldurulacak iş pozisyonları var.
, , ] ]