|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Toz Boya İşleminde Sağlık Tehlikeleri

Toz kaplama, kuru boya kullanarak bir yüzeye boya uygulamak için kullanılan bir sistemi ifade eder. Kuru boya, yüzeye püskürtebileceğiniz bir toz şeklindedir. Toz kaplama için iki ana toz tipi termoplastik tozlar ve termoset tozlarıdır. Toz kaplama işlemi, güvenlik önlemlerini dikkate alarak en aza indirebileceğiniz bazı güvenlik tehlikelerini içerir.

Yangın Tehlikeleri

Toz kaplama işleminin tehlikelerinden biri, çeşitli tutuşma kaynaklarından kaynaklanan doğal yangın riskidir. Bu kaynaklardan bazıları elektrostatik boşalma, kıvılcım ve sıcak yüzey içerir. Yangın, biriken toz ve bu ateşleme kaynakları arasındaki temasın sonucu olabilir. Toz boya işlemi sırasında yangınları önlemeye yönelik önlemlerden bazıları, sigara, kibrit ve çakmak gibi tüm potansiyel kıvılcım kaynaklarının veya tutuşma kaynaklarını ortadan kaldırmayı içerir.

Elektrik çarpmasına ve toz boya donanımının aşırı ısınmasına neden olabilecek topraklama sistemleri. Bunu önlemek için, düzgün çalıştığından emin olmak için ekipmanı düzenli olarak test edin. Topraklama sisteminin izlenmesine yardımcı olmak için uyarı sistemleri veya otomatik kesikler takın. Toz boya operatörleri önleyici tedbirler olarak yalıtkan olmayan eldivenler, antistatik tulumlar ve antistatik ayakkabılar giymelidir.

Sağlık Tehlikeleri

Toz boya sağlık tehlikeleri, tozun toksik içeriğinden kaynaklanmaktadır. Tozda bulunan toksik maddelerin bazıları kurşun ve diğer kanserojenleri içerir. Tozun solunması solunum bozukluklarına neden olabilir. Toz ayrıca ciltle temas ettiğinde tahrişe neden olur. Önleyici tedbirler, tozun cilde ulaşmasını önleyen eldivenler ve antistatik tulumlar gibi koruyucu giysiler giymeyi ve uygun solunum ekipmanı bulundurmayı içerir. Diğer bir önleyici tedbir ise, toz kaplamanın yapıldığı alanlarda uygun havalandırma ve çalışma egzoz fanları sağlamaktır.

Basınçlı Hava

Kuru tozu yüzeylere uygulamak için kullanılan basınçlı hava önemli tehlikeler oluşturur. Sıkıştırılmış hava, vücuda ağızdan veya başka bir delikten girerse iç yaralanmalara neden olabilir. Doğrudan cilde basınçlı hava uygularsanız, nüfuz edebilir ve emboliğe neden olabilir. Basınçlı hava ayrıca göze zarar verebilecek parçacıkları da taşıyabilir. Önleyici tedbirler arasında basınç sisteminin sürdürülmesi ve ayrıca periyodik denetimler yapılması yer almaktadır. Operatörlerin ayrıca ekipmanın nasıl kullanılacağı konusunda uygun eğitim almaları gerekiyor.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır