| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

Alkalin Fosfataz Düzeylerini Ne Yükseltir?

Alkalin fosfataz, karaciğerde, safra kesesinde, kemiklerde, böbreklerde, plasentada ve bağırsaklarda yoğunlaşmış olmasına rağmen vücudun her bir dokusunda bulunan bir enzimdir. Bu enzim vücutta, uygun kemik oluşumuna yardımcı olarak, bağırsak yolunu bakterilerden koruyarak, B1, B2 ve B6 vitaminlerinin yanı sıra yağların sindirilmesine ve parçalanmasına yardımcı olmak, ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere birçok rol oynar. Genellikle yüksek alkali fosfataz, kemik, karaciğer ve böbrek hastalıkları için bir test olarak kullanılır, ancak aynı zamanda alkalin fosfataz seviyelerini artırabilecek yiyecekler de vardır.

Fosfor

Fosfor, alkalin fosfat oluşturmak için en önemli besin maddesidir. Vücudumuzda ve vücudumuz tarafından her gün ihtiyaç duyulan fosfor miktarı sadece kalsiyumdan ikincisidir. Alkalin fosfataz yaratılmasına yardımcı olmasının yanı sıra, fosfor enerji üretimi, sağlıklı kemik oluşumu, DNA üretimi ve kalsiyum emilimi için önemlidir. Diyetteki fosforun büyük bir kısmı alkolsüz içeceklerden gelir, ancak yoğurt, mercimek, somon, pisi balığı, tavuk, hindi, badem ve yumurta gibi sağlıklı gıda kaynaklarından elde etmek çok daha iyidir. p> Alkalen fosfatazın bağırsaktaki yağların sindiriminde ve emilmesinde rol oynar ve bazı yağ türlerinin doğrudan alkalin fosfat üretimini uyardığı bulunmuştur. Özellikle, 2007 yılında "Sindirim Hastalıkları ve Bilimleri" dergisinde yayınlanan bir çalışmada, morina karaciğeri yağı, hindistancevizi yağı ve mısır yağı besleyen hayvanların normalden daha yüksek alkali fosfat seviyelerine sahip olduğu bulundu.

Yeterli diyet Çinko, vücutta alkalin fosfataz üretimi için önemlidir ve çinko eksikliği, kanda düşük alkali fosfataz ile sonuçlanacaktır. Çinko ile takviye etmek, alkali fosfatazı hızlı bir şekilde sağlıklı seviyelere yükseltir. Çinko ayrıca sağlıklı kemik oluşumunda, bağışıklık sistemini ve sağlıklı cildi desteklemede rol oynar. Bu mineral istiridye, kabak çekirdeği, zencefil kökü, ceviz, bezelye ve Brezilya fıstığı gibi yiyeceklerde bulunur. Tamamlayıcı çinko asla günde 30 mg'ı geçmemelidir.

B12 Vitamini

B12 vitaminindeki eksiklikler, osteoporoz gibi kemik hastalıklarının yanı sıra düşük alkali fosfat seviyelerine bağlı bir durum olan zararlı anemiye yol açar. Asya Tıp Merkezi tarafından Kore'de yapılan bir araştırma, zararlı aneminin kemik seviyelerinin düşmesine ve kemik hücrelerinden alkalin fosfataz üretiminin azalmasına yol açtığını buldu. B12 Vitamini çoğu ette, balıkta, yumurtada, süt ürünlerinde ve deniz sebzelerinde bulunur. Vejeteryanların ve veganların günde 2 mcg B12 vitamini takviyesi yapmaları önerilir, bunlar en iyi dil altında emilen bir alt dil tabletidir.

A Vitamini

A vitamini kemikten alkali fosfataz üretimini teşvik etmeye yardımcı olur. hücreleri ve bağırsak kanalında alkali fosfataz üretimini düzenlemeye yardımcı olabilir. A vitamini artırılması, bu besin yağ hücrelerinde yıl boyunca depolandığı için dikkatli yapılmalıdır. En yüksek A vitamini kaynağı arasında karaciğer (öküz, tavuk, dana), biber, karahindiba kökü, havuç, kayısı, lahana, tatlı patates ve ıspanak bulunur. A vitamini ayrıca somon yağı ve morina karaciğeri yağı gibi balık yağları içinde bulunur.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com