Egzama ve sedef hastalığı, tahriş ve iltihaplanma gibi benzer semptomları paylaşabilen cilt rahatsızlıklarıdır, ancak bunlar ayrı hastalıklardır. Bu koşulların tedavisi yoktur, ancak topikal tedaviler ve ilaçlar vardır ve bazı kişiler bitkisel takviyelerin ve çayların semptomları hafifletebildiğini bulur. Egzama veya sedef hastalığınız için bu çayları kullanmadan önce, doktorunuza bu durumun cildiniz için uygun tedaviler olup olmadığı ve şu anda aldığınız herhangi bir ilaçla etkileşime girip giremeyecekleri hakkında konuşun.
Dulavratotu kökü çayı yapın yaklaşık 2 su bardağı suya batırılmış 2 ila 6 g dulavratotu kökü ile günde üç kez içilir, Maryland Tıp Merkezi'ni önerir. Dulavratotu kökü egzama, akne ve sedef semptomlarının tedavisinde etkili olduğu gösterilmiştir.
Kırmızı yonca çayının yararlı olup olmadığını sağlık uzmanınıza sorun. Maryland Tıp Merkezi Üniversitesi, kırmızı yoncaların egzama veya sedef hastalığının tedavisinde etkili olduğunu ve çayın 1 ila 2 çay kaşığı kullanılarak hazırlanabileceğini belirtir. kurutulmuş çiçeklerin demeti 8 oz. sıcak su ve günde iki ila üç bardak içilir.
Her gün yeşil çay içilir. Yeşil çay, egzama ile ilişkili iltihap ve kaşıntıların azalmasına yardımcı olabilir. Önerilen dozajlar, günde üç ila 10 bardak arasında değişir. Sağlık uzmanınıza bu çayın sizin için ne kadar güvenli olacağını sorun.
İpucu
Egzama veya sedef hastalığınız için reçete edilen ilaçları kullanın.
Uyarılar
Cilt koşullarınızı tedavi etmek için herhangi bir çay kullanmadan önce sağlık uzmanınıza bu çayları tüketmenizin güvenli olup olmadığını sorun. Bitkilerden ve doğal maddelerden yapılmış olmalarına rağmen, ilaçlar ve tıbbi koşullar ile etkileşime girebilir ve olumsuz etkilere neden olabilirler.