Antioksidan bakımından zengin çay, Temmuz 2004’te yayınlanan "Antioksidanlar ve Redoks Sinyali" bölümünde yayınlanan bir makaleye göre, kanser, inme, kalp hastalığı ve osteoporoz riskinizi düşürebilir. oranı, panik yapmayın - ılımlı çay tüketimi bir sorun olmayabilir. Bununla birlikte, kafeine duyarlıysanız, kafeinsiz çaylar daha iyi bir seçim olabilir.
Çaydaki Kafein
Çay, 8 ons bardakta 14 ila 60 miligram içeren kafein içerir. Aşırı miktarda kafein içmek hızlı bir kalp atış hızına neden olabilir. Bu nedenle, günde beş bardaktan fazla çay içmemelisiniz, MedlinePlus'ı tavsiye eder. Bundan daha fazla çay içiyorsanız, kafein alımınızı sınırlandırmak için normal çay yerine kafeinsiz veya bitkisel çaylar için gidin.
Çay - Su
Her gün üç fincan siyah çay içmek farkedilmeyebilir “Amerikan Kalp Dergisi” nde Ekim 2007’de yayınlanan altı aylık bir araştırmaya göre, aynı miktarda su içmeye kıyasla kalp atış hızınız üzerindeki etki. Aslında üç ay boyunca, içme suyu içenlerin kalp atış hızından daha yüksek olduğu görülmüştür. Çay içenler, altı aylık çalışmanın sonunda karşılaştırılabilir kalp atışlarına sahip olsalar da.
Erkekler, yeşil çay verildiğinde 60 dakikalık bisiklet turu sırasında düşük kalp atışlarına sahipti. Haziran 2014'te "Uluslararası Spor Beslenme ve Egzersiz Metabolizması Dergisi" nde yayınlanan bir çalışmada plasebo verildiğinde olduğundan daha fazla ekstrakt edin. Bu, direnç egzersizi sırasında ortaya çıkmıyor. Eylül 2014'te "Yüksek Tansiyon ve Kardiyovasküler Önleme" bölümünde yayınlanan bir çalışmada, üç dakikalık bir süre boyunca yeşil çay ekstresi almanın, 60 dakikalık direnç eğitimine katılan kadınların kalp atışları üzerinde herhangi bir etkisi bulunamamıştır. Bununla birlikte, bu çalışmalar çay ekstresi kullanılarak gerçekleştirilmiştir, bu nedenle demlenmiş çay ile aynı sonuçların ortaya çıkıp çıkmayacağı bilinmemektedir.
Diğer Potansiyel Hususlar
Artan bir kalp hızı, elde etmenin tek olası yan etkisi değildir. çay veya diğer kaynaklardan elde edilen çok kafein. Kafein ayrıca uyku zorluğu, endişe, bulantı, kusma, sık idrara çıkma, huzursuzluk ve titreme neden olabilir. MedlinePlus'a göre alışkanlıkla diyetinizde çok miktarda kafein varsa, kafein alımınızı aniden azaltmak, baş ağrısı, sinirlilik ve uyuşukluk gibi yoksunluk belirtilerine neden olabilir.