Şişirilmiş hissetmek, yedikten sonra, aşırı yemek yemekten, çok hızlı yemek yemekten veya karbonatlı gazoz gibi belirli yiyecek ve içecekleri tüketmekten dolayı sık karşılaşılan bir deneyimdir. Buğday aynı zamanda bazı kişilerde şişkinliğe neden olur, bunun nedenleri kişiden kişiye farklılık gösterir. Eğer şişkinliğin buğday yedikten sonra sürekli bir şekilde oluştuğunu tespit ederseniz, nedenini belirlemek için kalifiye bir sağlık uzmanına danışın.
Bağırsak Gazı
Bağırsak gazı, bağırsaklardaki aşırı hava veya bakterilerin sert bir şekilde parçalanması sonucu oluşur. -yemek sindirmek yiyecekler. Gazın bağırsak duvarlarına uyguladığı basınç, genellikle şişkinlik olarak adlandırılan bir gerginlik ve rahatsızlık hissi yaratabilir. Bazı insanlar için, buğday dahil - karbonhidrat içeren yiyeceklerin sindirimi zor olabilir. Bu gaz ve şişkinlik, kramp, geğirme veya geçen gaz gibi eşlik eden semptomlara yol açar. Sadece bağırsak gazına bağlı şişkinlik genellikle geçicidir.
Gluten Duyarlılığı
Gluten, tam buğday, arpa ve çavdarda bulunan proteinler için genel bir isimdir. Bazı insanlar sindirim sistemlerinde şişkinlik, ishal, kramp, karın ağrısı ve kabızlık semptomlarına yol açabilen gluteni işlemekte zorlanırlar. Sindirim ile ilgili olmayan diğer semptomlar ayrıca, depresyon ve kafadaki "sisli" bir his de dahil olmak üzere oluşabilir. Daha ciddi semptomlar arasında anemi, eklem ağrısı, osteoporoz ve bacak uyuşukluğu vardır.
Sindirim Bozuklukları
Birçok sindirim bozukluğu, en azından ilk aşamalarda, tek semptom olarak şişkinlik içerebilir. Çölyak hastalığı en çok gluten alerjik reaksiyonunun neden olduğu buğday tüketimi ile ilişkilidir. Yalnızca sindirim sistemini etkileyen glüten duyarlılığının aksine, çölyak hastalığı bağışıklık sistemini içerir. Tedavi edilmezse küçük bağırsaklara zarar verebilir. Bu irritabl barsak sendromu ve Crohn hastalığı gibi diğer hastalıklar buğday yemekle daha da kötüleşebilir ve şişkinliğe neden olabilir.
Tedaviye Başlama
. Buğday tüketiminden kaçınılması veya sınırlandırılması bu durumda yardımcı olabilir. Bununla birlikte, buğdayı tüketdikten sonra sürekli şişkinlik yaşarsanız veya şişkinliğe başka belirtiler eşlik ediyorsa, sebebini belirlemek için bir doktora danışın. Bir doktor gelecekteki problemlerden kaçınmanıza yardımcı olmak için belirli bir diyet veya ilaç önerebilir. Çölyak hastalığı gibi hastalıklar, az miktarda bile olsa buğdaydan kaçınmayı gerektirir.
, , ] ]