|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Radon Çevresel Etkileri

Radon, rengi, kokusu veya tadı olmayan radyoaktif bir gazdır. Doğal olarak tüm topraklarda küçük konsantrasyonlarda ve granit, şeyl ve fosfatlarda daha yüksek konsantrasyonlarda ortaya çıkar. Topraktan, radon yer altı suyu sistemlerine batabilir veya atmosfere yükselebilir. En büyük etkisi tuzağa düştüğünde ve binaların içinde parçalandığında meydana gelir.

Radon'un Topraktaki Etkileri

Radon, toprağa uranyum birikintilerinden girer. Ayrıca toprağa uranyum ve fosfat madenlerinden ve kömür yanmasından da girer. Radonun dört günden daha kısa bir yarı ömre sahip olması nedeniyle, bazı radonlar topraktaki radon çürüme ürünlerine dönüşecektir.

Su arıtma ve arıtma sistemleri sağlayıcısı Lenntech'in web sitesi, radon gazı çok az gama radyasyonu yayar. Radyasyona maruz kalma veya toprağa maruz kalma nedeniyle radyasyon hastalığı olasılığı düşüktür, ancak topraktaki bitkilere veya hayvanlara bağlanırsa radon çürüme ürünleri gıda zincirine girebilir. Çalışmalar, bu parçacıkları solunduğunda akciğer kanserine bağlasa da, yutulduğunda diğer organlar üzerindeki etkileri bilinmemekle birlikte, toprak içindeki radon gazının en büyük tehlikesi, bozulmadan önce havaya taşınma potansiyelidir. Sudaki Radon

Radon topraktan yukarıdan havaya doğru hareket edebildiği gibi, yer altı sularına batabilir veya göller ve nehirler gibi su sistemlerine girebilir. Radon ve radon çürüme ürünlerinin, sucul yaşam üzerindeki etkileri gibi, radon çürüme ürünleriyle kirlenmiş balıkların yutulmasının etkileri de bilinmemektedir. Su sistemlerinde radonun daha büyük tehlikesi, yıkılmadan önce binalara musluk suyundan girme potansiyelidir.

Radon İç Ortam Havasında Etkileri

Radon gazı genel olarak atmosfere girerken zararsız bir şekilde dağılır. Nevada Üniversitesi Kooperatif Uzatma Nevada Radon Eğitim Programı. Bununla birlikte, bir binanın temelindeki iç hava sistemlerine çatlaklardan girebilir. İçeride, radon bazı sağlık riskleri oluşturur. Radon çürüme ürünleri havada asılı kalır ve solunduğunda akciğer dokusuna yapışabilir. Yıllar geçtikçe maruz kaldığında, bu parçacıklar akciğerlerinizin sağlığını önemli ölçüde etkileyebilir. Bu nedenle, radon gazı A Grubu kanserojen olarak sınıflandırılır ve akciğer kanserine ve diğer akciğer hastalıklarına neden olduğu düşünülür.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır