| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

Bir Kadının Günde Ne Kadar Protein İhtiyacı Var?

“Protein” sözcüğü hacimli kasların görüntülerini ve kilo kaybı sarsıntılarını bir araya getirebilir, ancak bu makro besinlerin önemini tam olarak yakalamaz. Proteinler, vücudunuzdaki her hücre ve dokunun yapı taşlarıdır. Yapı sağlar, yüzlerce biyokimyasal işlemi katalize eder ve vücudunuzun dokular ve organlar arasında mesaj göndermek için kullandığı hormonları oluşturur. Kadınlar için proteinin Tavsiye Edilen Diyet Ödeneği, mevcut sağlık durumlarına bağlıdır.

Eksiksiz, Eksik ve Tamamlayıcı Proteinler

Proteinler, amino asitler adı verilen daha küçük bileşenler içerir. İnsanların ayrı ayrı proteinler oluşturmak için binlerce kombinasyonda birbirine bağlanan 20 farklı amino asidi vardır. Vücudunuz bu amino asitlerin bir çoğunu kendi başına yapabilir, ancak üretemediklerine “esansiyel amino asitler” denir, çünkü onları diyetinizden almanız çok önemlidir. “Komple” proteinler, tipik olarak hayvansal kaynaklar, tüm temel amino asitleri içerir. "Eksik" proteinler, bazı fakat hepsinde gerekli olmayan amino asitleri sağlar; İhtiyacınız olan tüm amino asitleri vermek için birlikte tüketilen iki veya daha fazla eksik proteine ​​“tamamlayıcı proteinler” denir.

Ergenler ve Yetişkin Kadınlar İçin Günlük Gereksinimler

Çoğu sağlıklı birey için, protein hazırlamalıdır Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine göre günlük kalori alımının yaklaşık yüzde 10 ila 35'i. 14-18 yaş arasındaki ergen kızlar ve yetişkin kadınların günlük 46 gram proteine ​​ihtiyaçları vardır.

Hamile ve Emziren Kadınlar İçin Zorunluluklar

Hamile kadınlar, hem fetal büyümeyi düzgün bir şekilde desteklemek hem de yerine getirmek için protein alımını arttırmalıdırlar. günlük ihtiyaçlar. Amerikan Hamilelik Derneği hamile kadınlar için günde 75 ila 100 gram protein önermektedir. University of Illinois McKinley Sağlık Merkezi'ne göre emziren kadınlar için bu gereksinim günlük yaklaşık 71 gram proteine ​​düşer.

Diğer Özel Koşullar

Bazı tıbbi durumlar ihtiyacınız olan proteini etkileyebilir. Örneğin, kronik böbrek hastalığı veya ağır karaciğer hastalığı olanlar, proteinleri ve amino asitleri işlemede ve atmakta zorluk çekerler. Protein sonunda vücutta toksik seviyelere yükselebilir ve beyin de dahil olmak üzere diğer organlara zarar verebilir. Bu şartlara sahip kadınlar, olumsuz etkilerden kaçınırken yeterli protein aldıklarından emin olmak için sağlık uzmanları tarafından talimat verilen diyet planlarını takip etmelidir.

Sağlıklı Kaynaklar

Şimdiye kadar muhtemelen "yağsız protein" duymuşsunuzdur. Televizyonda, kitaplarda ve dergilerde ve sağlık hizmeti sağlayıcınızdan. Yağsız kaynaklar, gereksiz yağları ve diğer katkı maddelerini sınırlarken gerekli proteini sağlar. Sağlıklı seçenekler arasında kümes hayvanları, balık, fasulye ve fındık bulunur. Diyetiniz kırmızı et içeriyorsa, zararlı doymuş yağ alımını azaltmak için ölçülü en zayıf kesimlerin tadını çıkarın. Harvard Halk Sağlığı Okulu ayrıca, bazı kanserlere, kalp hastalıklarına ve şeker hastalığına katkıda bulunabileceklerinden, pastırma ve sosisli sandviç gibi işlenmiş et tüketiminizi sınırlamanızı da önerir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com