|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Patates Nişastası ve Mısır Nişastasının Besin Değeri

Patates nişastası ve mısır nişastası, adından da anlaşılacağı gibi sırasıyla patates ve mısırdan yapılır. Un benzeri bir yapıya sahip, bu toz ürünler pişmiş ürünlere eklenebilir, ancak daha yaygın olarak doğal koyulaştırıcılar olarak kullanılır. Hem patates hem de mısır nişastası kalorileri nispeten düşüktür ve dirençli nişasta içerikleri dışında az miktarda besin değeri içerirler.

Patates Nişastası ve Mısır Nişastası Tanımı

Patates nişastası, patates unu ile karıştırılmamalıdır, çünkü rafine işlemine tabi tutulan patateslerden elde edilen nişastadan. Patates unu, toz haline getirilmiş kurutulmuş patateslerden yapılır. Patates nişastası az miktarda patates tadına sahiptir. Mısır nişastası bir mısır çekirdeğinin nişastalı kısmından yapılır - endosperm - ve bazen mısır unu olarak da adlandırılır. 10 gram karbonhidrat ve diyet lifi yok. Mısır gevreğinin 1 çorba kaşığı porsiyonunda servis başına 30.5 kalori, 7 gramdan biraz fazla karbonhidrat ve önemsiz miktarda diyet lifi bulunur. Her iki nişasta iyi bir esansiyel mineral ve vitamin kaynağı değildir.

Dirençli Nişasta İçeriği

Patates nişastası, iyi bir dirençli nişasta kaynağı olarak bilinir, yani tip 2 dirençli nişasta. Mısır nişastası ayrıca, tip 1 dirençli nişasta gibi bazı dirençli nişastaları da içerir. Dirençli nişasta sindirime direnç gösterir - dolayısıyla adı - ve bu nedenle sindirilmeyen bağırsaklarınızdan geçer. Bu nedenle kolonunuzdaki sağlıklı bakteriler için mükemmel bir besin kaynağıdır ve sizin için önemli bir besin kaynağıdır.

Patates Nişastası ve Mısır Nişastasının Kullanılması

Hem patates hem de mısır nişastası olarak kullanılır. doğal koyulaştırıcılar; bunlar un yerine, sosları, kasları, çorbaları ve güveçleri kalınlaştırmak için kullanılabilirler. Mısır nişastası bir tahıl nişastasıdır, bu nedenle bir yumru nişastası olan patates nişastasından daha yüksek bir sıcaklıkta kalınlaşır. Bununla birlikte, patates nişastası daha ipeksi bir yapıya sahiptir ve yiyeceklere özellikle soslar için çekici olabilecek daha parlak bir görünüm verir. Her iki nişasta da pişirme işleminin sonunda eklenebilir ve karıştırmadan önce bir bulamaç - nişasta ve suyun karışımı - karıştırmadan kolayca önlenebilir. Mısır nişastası daha uzun pişirme sürelerine daha iyi dayanabileceği için, pişirmenin başlangıcını yapın ve pişirme sonunda kalınlaşıyorsanız patates nişastası kullanın.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır