Çoğu sağlıklı yetişkin, günde ortalama 50 gram proteine ihtiyaç duyar, bu da et, balık içeren dengeli bir diyetle kolayca tüketilebilecek bir miktardır. Kümes hayvanları, süt, yumurta ve soya, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine göre. Ancak gastrik bypasstan sonra hastalar, yaşamlarının geri kalanında günlük olarak 60 ila 80 g protein tüketmelidirler, diyor “Obezite ve İlgili Hastalıklar Cerrahisi Cerrahisi” Eylül 2008 sayısında yayımlanan makalenin ortak yazarı RD, Aill. ." Gastrik bypass ameliyatından sonra bir protein takviyesi seçerken cerrahınızın kılavuzlarını dikkatlice uygulayın.
Gastrik Bypass
En sık uygulanan kilo kaybı cerrahi prosedürü türü olan gastrik bypass, ciddi miktarda kilo vermede hastalara obez yardım eder midenin bir yumurtanın boyutuna indirgenmesi ve ince bağırsağın bir kısmının atlanması için sindirim sisteminin yeniden yönlendirilmesi ile. Kilo kaybı, yiyecek alım kısıtlaması ve bazı kalorilerin emilim bozukluğunun bir kombinasyonundan kaynaklanır. Sindirim sistemindeki değişiklikler nedeniyle, hastalar beslenme yetersizlikleri geliştirme riski altındadır ve yaşamlarının geri kalanında takviyeler almalıdırlar.
Protein
Vücudunuzun her hücresi, organı ve dokusunda protein bulunur. Vücut bazı amino asitler, protein yapı taşları üretse de, her gün yiyeceklerden dokuz temel amino asit almalıdır. Et, balık, soya, süt ve yumurta gibi komple protein kaynakları temel amino asitleri içerir. Pirinç, fasulye ve diğer bitki kaynaklarından elde edilen tamamlanmamış proteinler, en az bir tane esansiyel amino asidin yeterli miktarlarından yoksundur, ancak tamamlanmamış proteinlerin belirli kombinasyonları, tüm esansiyel amino asitleri sağlayabilir.
Gastrik Bypass Sonrası Protein
Gastrik sonra bypass ameliyatı, hayatınızın geri kalanında yüksek proteinli, az yağlı, az şekerli bir diyeti yersiniz. Vücudunuz ameliyattan iyileşirken, berrak bir sıvı diyeti ile başlayacak ve düzenli yiyecekler yemeye başlamadan önce tam sıvılara, saflaştırılmış yiyeceklere ve ardından yumuşak yiyeceklere yavaşça ilerleyeceksiniz. Mide torbanızın büyüklüğü bir oturuşta tüketebileceğiniz miktarı ciddi şekilde sınırladığından, yeterince protein tüketerek - günde 60 - 80 g - özellikle ilk başta sıvı diyetinizle sınırlı kaldığınızda, zorlu olacaktır.
Protein Takviyeleri
Toz ve içmeye hazır protein takviyeleri, yumurta akı, peynir altı suyu, kazein ve soya gibi gıda kaynaklarından ve ayrıca kolajen ve üretilen kaynaklardan gelir. Aills, gastrik bypass hastalarının, postoperatif protein ihtiyaçlarını karşılamak için hidrolize kollajen ve amino asit dozu takviyeleri bazı esansiyel amino asitleri içermediğinden, peynir altı suyu veya soya gibi yüksek kaliteli, eksiksiz protein kaynaklarını seçmelerini önerir. Uygun takviyeler, 8 oz başına en az 20 g protein ve her biri 5 g'dan az yağ ve şeker içermelidir. Highland Hastanesi'ne göre hizmet vermektedir.
Peynir altı suyu takviyesi
Peynir altı suyu proteini takviyesi sütten gelir, böylece vücudunuz için gereken tüm gerekli amino asitleri sağlarlar. Bununla birlikte, laktoz intoleransı olan bireyler, peynir altı suyu konsantresi ürünlerini sindirmekte zorluk çekebilirler ve laktoz içermeyen peynir altı suyu izolatları içeren ürünleri aramalılar, Aills. Diğer hususlar arasında tat, fiyat, kolaylık ve karışım kolaylığı sayılabilir. Highland Hospital'ın bariatrik cerrahi departmanı Unjury, Syntrax Nektarı, Isopure, Tasarımcı Peyniraltı Suyu, Optimum Beslenme yüzde 100 peynir altı suyu, Met-RX Protein Plus veya Vitamin Dünyası yüzde 100 peynir altı suyu dahil olmak üzere çeşitli markalar önermektedir. Protein takviyesi seçerken cerrahınızın tavsiyelerine uyun.
Soya Takviyeleri
Soya proteini takviyeleri, tüm temel amino asitleri sağlar ve süt içermediklerinden laktoz intoleransı olan kişilerce tolere edilebilir. Bununla birlikte, bazı hastalarda soya ürünlerinin sindirimi ile ilgili problemler olabilir veya tadı beğenmezler. Yayla Hastanesi, ameliyat sonrası hastalar için Genisoy ve Vitamin World soya proteini tozlarını önerir. Yüksek proteinli, az şekerli, az yağlı ürünler arayın ve seçim yapmadan önce beslenme uzmanınıza danışın.
, , ] ]