Beyaz ekmek, kepek ve mikropları gidermek için yaygın olarak buğday olmak üzere çok miktarda tahıl işlenir. Beyaz şeker, sakarozun pancardan veya şeker kamışından çıkarılmasıyla ve sakarozun kömürleşmiş hayvan kemiklerinden süzülmesi yoluyla safsızlıkları gidermek suretiyle yapılır. Hem beyaz ekmek hem de beyaz şeker sağlığınız üzerinde çeşitli etkilere neden olabilir.
Yorgunluk
Beyaz ekmekler ve şekerler basit karbonhidratlardır. Vücudunuz hızla bu besinleri, enerji için kullanılan bir şeker olan glikoza dönüştürür. Amerikalılar genellikle enerji artışı sağlamak için şekerli yiyecekler ve beyaz ekmekler kullanırlar. Bununla birlikte, "çarpmalar" hızla yorgunluk yaratan hızlı glikoz yükselmelerini takip eder. Kan şekeri krizleri zihinsel işlevi de bozabilir, bilgiyi özümseme ve hatırlama yeteneğinizi engeller.
Diyabet Riski
Sık sık beyaz şeker ve beyaz ekmek tüketimi glikozu artırabilir, belki de diyabet riskinizi artırabilir. Böylece, vücudunuz ya yetersiz insülin üretir ya da artık onu verimli bir şekilde kullanamaz. İnsülin, glikozun nötralize edilmesinden ve hücrelere enerji için iletilmesinden sorumlu bir kimyasaldır. Zaten şeker hastasıysanız, beyaz şekerler ve ekmekler baş ağrısı, iştahsızlık ve bayılma gibi semptomları artırabilir.
Kilo Alma
Enerji için kan şekeri gerekli olsa da, kullanılmayan kısım yakıt olarak depolanmadı yağ hücreleri olarak, kilo almaya ve şişmanlığa yol açabilir. Kilo alımı, felç ve kalp hastalığı riskinizi artırabilir. Aynı zamanda eklemlerinize, özellikle dizlerinize aşırı zorlanma getirebilir.
Alternatifler
Basit karbonhidratlardan çok daha yavaş bir oranda glikoza dönüşen kompleks karbonhidratlardan oluşan tam tahıl ekmeklerini tercih edin. Bu, kan şekeri ani ve çökmelerinin hafifletilmesine yardımcı olabilir ve kilo alımını önlemeye yardımcı olabilir. Aynı zamanda diyabetin önlenmesine ve diyabet semptomlarının tedavisine yardımcı olabilir. Beyaz şekerleri yok et. Gerekirse, kan şekeri üzerinde daha az etkileyici etkisi olan agave nektarı veya stevia gibi doğal tatlandırıcılar kullanın.
, , ] ]