| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

Lösemi, Potasyum Düzeylerinde Bir Düşmeye Neden Olabilir mi?

Lösemi, genellikle önce beyaz kan hücrelerine, ardından kemik iliğine ve vücudun lenfatik sistemine saldıran bir kanser türüdür. Lösemi vücudun anormal derecede büyük miktarlarda hasarlı beyaz kan hücreleri oluşturmasına neden olur ve bunlar enfeksiyon savaşçıları olarak her zamanki rollerinde etkili değildir. Lösemi, her ikisi de hipokalemi olarak bilinen bir durum olan düşük potasyum seviyelerine neden olabilecek veya bunlara katkıda bulunabilecek semptomları ve yan etkileri önlemek ve tedavi etmek için kemoterapi ve diğer ilaçlar gibi agresif bir tedavi gerektirir.

Potasyum ve Hipokalemi

Vücudunuz, kalbinizin ve sinir sisteminizin sağlığını ve işlevini korumak için elektrolit potasyum kullanır. Vücudunuz potasyum düzeyini kan hücrelerinin içine ve dışına hareket ettirerek ve potasyumunuzu böbreklerinizden dışarı aktararak düzenler. Vücudun potasyum seviyelerini düzenleme yeteneğine yapılan kesintiler, hipokalemi ile sonuçlanabilir. Potasyum seviyeleri özellikle düşük olana kadar gösteremeyen hipokaleminin semptomları kas güçsüzlüğü ve krampları ve elektrokardiyogram test sonuçlarındaki değişiklikleri içerir.

Hipokalemi, kemoterapinin yan etkisi olarak ortaya çıkabilir. lösemi için bir tedavi. Sık görülen enfeksiyonları ve diğer lösemi semptomlarını tedavi etmek için kullanılan bazı antibiyotikler ve diüretikler gibi ilaçlar düşük potasyum seviyelerine neden olabilir. Kemoterapide kullanılan ilaçlar ve sürecin kendisi hipokalemi ile sonuçlanabilir. Lösemi böbreklerinizin çok fazla potasyum almasına neden olabilir. Ateş, kusma ve aşırı terleme gibi bazı lösemi semptomları potasyum seviyelerini azaltabilir.

Belirtiler

Potasyum seviyenizde küçük bir düşüş varsa, semptomlarla karşılaşmayabilirsiniz. Düzeylerde daha belirgin bir düşüşün belirtileri arasında şiddetli ishal, bulantı, kusma, iştahsızlık, nefes darlığı, çarpıntı veya göğüs ağrısı olabilir. Potasyum seviyenizdeki önemli bir düşüş kabızlığa, kas zayıflığına ve hasara, anormal kalp ritimlerine ve yorgunluğa neden olabilir. Uzun süreli hipokalemi böbreklerinize zarar verebilir ve akciğerleri de içeren felce neden olabilir.

Tedavisi

Düşük potasyum seviyelerinin tedavisi, potasyumda yüksek - örneğin muz, portakal suyu ve yeşil yapraklı besinler yemeyi içerebilir sebzeler - ve alkollü içecekler ve kafeinli içecekler gibi elektrolit dengesizliğine katkıda bulunabilecek yiyeceklerden kaçınılması. Seviyeniz tehlikeli derecede düşükse doktorunuz potasyum takviyesi verebilir. Magnezyum takviyesi almanız gerekebilir, çünkü potasyum seviyelerini artırmak için genellikle magnezyum gerekir. Vücudunuzun fazla suyu yok ederken potasyum almasına yardımcı olan reçeteli ilaçlar mevcuttur.

Uyarılar

Potasyum seviyesinin düşük olduğundan şüpheleniyorsanız, durumun belirtilerinden herhangi birini yaşıyorsanız veya denemeden önce doktorunuza görünün Düşük potasyum seviyelerini diyet ilaveleri veya diğer önlemler ile tedavi etmek.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com