Buğday tohumu ve keten tohumu yağı benzer tatlara, uygulamalara, besin değerlerine ve hatta görünümlere sahip gibi görünüyor. Ancak, bunlar farklıdır; ayrı bitkilerden türetilmiş ve farklı bileşenleri içeren, bunlar birbirinin yerine kullanılamaz. Aslında, iki sağlık gıda arasında benzerliklerden daha fazla fark var. Bununla birlikte, yiyeceklerde aynı şekilde kullanılabilirler, kolay karıştırılırlar.
Wheat Germ
Buğday tohumu, yeni bir buğday filizinin geliştiği bir buğday tohumunun merkezinde bir çekirdektir. Buğdayın en yoğun besleyici kısmı, diğer tatlar tarafından kolayca boğulmuş ve onu çok yönlü bir bileşen haline getiren hafifçe cevizli bir tada sahiptir. Buğday tohumu tohumunun en sık görülen görüntüsü, toz, özüt ve yağ olarak da mevcut olmasına rağmen küçük altın tanelerdir. Buğday tohumu, bitki örtüsünü önlemek için soğutma gerektirir.
Keten Tohumu
Keten tohumu veya keten tohumu, keten bitkisinin bir tohumudur. Tüm tohumlar sarımsı kahverengi renkte veya bir toz halinde görünür. Keten tohumu, fermente edilmemiş formundan kesinlikle daha besleyici olan fermente formda da mevcuttur. Keten tohumu ayrıca soya fasulyesi, kabak çekirdeği, kanola ve ceviz yağı ile karşılaştırılabilir bir yağ verir. Buğday tohumu ile benzer şekilde, keten tohumu da soğutma gerektirir.
Buğday Germ Beslenmesi
Buğday tohumu, bir buğday tohumunun üç bileşeninden biridir, diğer ikisi dış gövde ve endospermdir. Her ne kadar dış gövde lif sağlarsa ve endosperm neredeyse tamamen nişastadan oluşsa da, buğday tohumu, buğdayın tüm beslenmesini içerdiği yerdir. Buna göre, buğday tohumu ayrıca oldukça az miktarda nişasta ve lif içerir. Buğday tohumu içinde ortaya çıkan vitaminler ve mineraller arasında potasyum, çinko, folat, magnezyum, fosfor, S vitamini, tiamin, riboflavin ve niasin bulunur.
Keten Tohumu Bununla birlikte, yüksek yoğunluklu lipoproteini yükseltmek ve düşük yoğunluklu lipoprotein kolesterolünü düşürmek dahil, sağlık açısından birçok faydası olan yüksek miktarlarda omega-3 ve omega-6 yağ asitleri içerir. Keten tohumu aynı zamanda hem çözünür hem de çözünür lif ve elyafın sindirim etkilerini artıran yapışkan bir malzeme olan müsilaj içerir. Sonuç olarak, keten tohumu sıklıkla müshil olarak kullanılır. Keten tohumunun diğer özellikleri arasında protein ve liganlar bulunur. Maryland Tıp Merkezi Üniversitesi'ne göre, liganların yüksek kolesterol, kalp hastalığı, kolon kanseri, prostat kanseri, cilt kanseri ve menopoz semptomlarını önlemeye veya tedavi etmeye yardımcı olabileceğine dair kanıtlar var.