|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Parafin Yağları Hakkında

Parafin yağları, petrol ürünleridir. Bu yağlar, gıda üretiminden ilaç, kozmetik ve mühendislik sektörlerine kadar çeşitli endüstrilerde kullanılmaktadır. University College Dublin'deki tıp profesörü Dr. Billy Bourke, "beyaz parafin" veya "mineral yağ" olarak da bilinen sıvı parafinin, şeffaf, kokusuz, renksiz, su geçirmez ve "petrolden elde edilen doymuş hidrokarbonlardan" oluştuğunu söyledi. Parafin yağı aynı zamanda farmasötik, kozmetik ve gıda endüstrilerinde de kullanılmaktadır.

Tarihçe

Parafin yağı veya parafin, Amerika Birleşik Devletleri'nde yaygın olarak kerosen olarak adlandırılır ve çoğunlukla yakıt olarak kullanılır. 1859'da Edwin Drake, Pennsylvania'daki Titusville'de ilk üretim petrol kuyusunu açtı. 1870 yılında John Rockefeller Standart Yağ'ı kurduğunda petrol arıtma işine girdi. Rockefeller, aydınlatma ve ısıtma için gazyağı üretmeyi amaçlıyordu. Petrol Orta ve Güney Amerika ve Orta Doğu'daki ülkelerde 1908'den 1959'a kadar yükseldi.

Fiziksel ve Kimyasal Özellikler

Parafin 116 ila 149 derece Fahrenheit arasında erir. CCBOL Grubu, suda çözünür değildir, bu yüzden eter, benzen veya bazı esterler gibi kimyasallar parafini yüzeylerden çıkarmak için kullanılmalıdır. Parafin genellikle katı, balmumu formunda bulunur. Genellikle beyaz renklidir ve hiçbir tat veya koku içermez.

Kullanım Alanları

Parafin mum yapımında kullanılır; sert peynirlerin kaplanması; gübreler için bir nem itici olarak; örnekler hazırlamak için; kavanozları ve tenekeleri mühürlemek; sörf tahtaları, kayaklar ve snowboardlarda kayma balmumu olarak; yakıt; yağ; ve yiyeceklerin parlak görünmesini sağlamak için. Neredeyse herkes her gün bir şekilde parafin kullanıyor.

Parafin balmumu, katı yağ formu, birçok salonda el ve ayakların tedavisi için kullanılıyor. Parafin, ısıyı çoğu malzemeden daha uzun süre korur, bu nedenle ellerinizi ve ayaklarınızı balmumuna batırarak yalnızca cildinizin dış katmanını nemlendirmezsiniz, aynı zamanda eklemlerinize ve kaslarınıza da derin bir ısıl işlem uygularsınız. Parafin yağı, vücut için losyonlarda ve kremlerde yumuşatıcı olarak kullanılır, bu da cildin nemini kapatmaya yardımcı olur.

Parafin balmumu, boya kalemlerinde ve boya toplarında kalınlaştırıcı bir madde olarak kullanılır. Parafin yağı genellikle çocuklara müshil olarak verilir. Çocuklarda Hastalık Arşivi'nde yayınlanan bir makaleye göre, vücutta yumuşak olduğu için çocuğun içinde bozulmadığı gibi birçok laksatif gibi karın krampları, ishal, şişkinlik veya elektrolit bozuklukları ile de ilişkili değildir. br> Koruma, Taşıma ve Depolama

Parafin yağı, sıkıca kapalı bir kapta saklanmalı ve kuru, iyi havalandırılan bir saklama odasında tutulmalıdır. Parafin yağı kabının yanıcı herhangi bir maddeden veya herhangi bir ısı veya tutuşma kaynağından uzak tutulması çok önemlidir. Parafin yağı çıkarıldıktan sonra kabın içinde zararlı kalıntı kalabilir. J.T.’nin Malzeme Güvenlik Bilgi Formuna göre. Baker, yağı kullandıktan sonra boş kabı uygun şekilde elden çıkarmak önemlidir.

Parafin yağı yutulduğunda veya solunduğunda zararlıdır. Ciltte, gözlerde ve solunum yollarında tahrişe neden olabilir. Malzeme Güvenlik Bilgi Formuna göre, parafin yağı sisi veya buharının solunması, aspirasyon zatürreeğine neden olabilir. Parafin yağının alınması bulantı, ishal veya kusmaya neden olabilir. Parafin yağının cilt üzerinde uzun süre bırakılması dermatite neden olabilir ve önceden var olan bir cilt hastalığı olan kişilerde cilt tahrişi riski daha yüksektir.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır