Açlığı tetiklemek yerine, kafein aslında iştahı bastırır ve öğün atlamanıza neden olabilir. Uzun süredir kafeinli içecekler içtikten sonra aniden açlık pangları yaşarsanız, kafeinin suçlu olduğu görülmesine rağmen, yiyecek istekleriniz muhtemelen bir öğün atlamasından veya ertelemesinden kaynaklanır. Gün boyunca düzenli yiyecek alımını sağlamak için kafein tüketirken yeme alışkanlıklarınızı izleyin.
Kafein ve Vücut
Kafein
Kafein, vücuda çok hızlı bir şekilde emilen ve dağıtılan psikoaktif bir uyarıcıdır. Sindirimden sonra, kafein beyne geçer ve burada merkezi sinir sistemini uyarmaya başlar ve adenosin reseptörleri adı verilen yorgunluk indükleyicilerini bloke eder. Sonuç olarak, nöronlarınız kalp atış hızınız arttıkça ve açlık istekleriniz geciktikçe hızlanmaya başlar.
İştahı Bastırma
Kan şekeri seviyeleriniz bir öğün geciktirdiğinizde veya atladığınızda yavaş yavaş azalır . MayoClinic.com'a göre, kafein bir süre yemek yeme isteğinizi azaltabilir ve bir gün boyunca daha az kalori tüketmenize neden olabilir. Kafein tüketerek, enerji seviyeleriniz yapay bir zirvede kalırken, kan şekeriniz durmadan düşer. Kafein kanınızdaki en yüksek konsantrasyona ulaştığında, yemek yemeyi unutmuşsanız, açlık sancılarının eşlik ettiği bir çarpışma veya ani enerji düşüşü yaşayabilirsiniz.
Diğer Faktörler
kafein ve açlık, konforlu yiyecekler ister. Merkezi sinir sisteminiz uyarıldıkça, hipofiz ve hipotalamus bezleriniz, vücudunuzda bir savaş ya da uçuş tepkisi veren, etinrin ve kortizol gibi stres hormonlarını salgılar. Gastrointestinal kanalınızın sinirsel kontrolü duygular ve stresden yüksek derecede etkilendiğinden, kafein tüketiminiz, artan endişe ve stres hissi ile başa çıkmanıza yardımcı olmak için bazı rahat yiyecekleri istemenize neden olabilir.
Güvenlik Endişeleri
Kafein alımınızı her zaman en sağlıklı yetişkinler için önerilen 300 miligramın altında tutun. Günde 500 miligramdan fazla kafein tüketilmesi, baş dönmesi, baş ağrısı, endişe, sinirlilik, mide rahatsızlığı, artmış kalp hızı ve kas titreme gibi rahatsız edici semptomlara neden olabilir. Kafein tükettikten sonra rutin olarak açlık hissi yaşarsanız doktorunuzla konuşun ve kan şekeri düşüşünü önlemek için düzenli bir beslenme düzeni benimsemeye çalışın
, , ] ]