| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

Sağlıklı Beslenmede Yağlar Neden Önemlidir

MayoClinic.com 'un sağlıklı kilolu besin piramidinde, günlük üç ila beş porsiyon yağ, sağlıklı beslenmenin bir parçası olarak gösterilir. Yağlar piramidin küçük bir bölümünü oluştursalar da, anahtar rol oynarlar. Yağlar, vücut fonksiyonlarını sürdürmek için gerekli besinleri sağlar. Diyetiniz için seçtiğiniz hangi yağlar, sağlığınız için büyük bir fark yaratabilir.

Fonksiyon

Kalori başına 9 gramda, yağlar tüketebileceğiniz en verimli enerji kaynağıdır. Yağlar, sağlıklı hücre zarları oluşturmaya yardımcı olur ve sinir sistemine beyne mesaj göndermede yardımcı olur. Yağlar bağırsaklarınızın A, D, E ve K vitaminlerini emmelerine ve bunları vücut yağlarınızda saklamalarına yardımcı olur. Yağlar hormonların düzenlenmesine, cildin yağlanmasına ve organların yastıklanmasına yardımcı olur. Her zaman önemli olan yağlar, tükettiğiniz yiyeceğe lezzet ve doku katar.

Çeşitleri

Tekli doymamış ve çok doymamış yağlar oda sıcaklığında sıvı halde kalır. Doymuş ve trans yağ yağları sıklıkla oda sıcaklığında toplanır. Doymamış yağlar, vücudunuzun ihtiyaç duyduğu besin maddeleri olan esansiyel yağ asitlerini içerir. Vücudunuzun ihtiyacı olan tüm doymuş yağlara ve trans yağlara sahiptir. Doymamış yağlar arasında sebze, zeytin, yerfıstığı, kanola, soya fasulyesi, ayçiçeği, aspir, mısır ve balık yağları bulunur. Sağlığa zararlı doymuş yağlar arasında tereyağı, domuz yağı, kısalma, margarin, hindistancevizi yağı, hurma yağı, kısmen hidrojene bitkisel yağ ve hayvansal yağlar bulunur.

Etkileri

Diyetinizde çok fazla doymuş yağ LDL'yi yükseltir veya kötü kolesterol, yüksek tansiyona neden olur. Doymamış yağlar tüketmek, kan basıncını düşürerek HDL'yi veya iyi kolesterolü yükseltir. Sears web sitesine göre, standart Amerikan diyeti çok fazla doymuş yağ ve yeterince doymamış yağ içermektedir. Omega-3 ve omega-6 yağ asitleri içeren bitki ve balık yağları birçok Amerikan diyetinden eksik olan doymamış yağlardır.

Önemi

Omega-3 ve omega-6 yağ asitleri sadece iki Vücudunuzun kendi kendine üretemediği 20 yağ asidi. Bu iki esansiyel yağ asidi arasında, omega-3 çeşitli sağlık durumlarının tedavisinde başarılı olmuştur. “Doktorunuz Size ve Sağlık Mağazası Katip Bilmiyor Ne Dedi?” Adlı kitabında Dr. Edward Schneider, omega-3'ü depresyon, kalp rahatsızlıklarını veya felçleri önleme ve hafıza kaybı için balık yağı şeklinde önerir. veya Alzheimer. Kitabın "Uzun Ömürlü İlk On" kitabında balık yağı olarak omega-3 yağ asitleri yedinci sırada yer alıyor.

Dikkat Edilecek Noktalar

Omega-3 yağ asitlerini alternatif bir tedavi olarak kullanmadan önce doktorunuzun onayını alın. Omega-3 içeren yiyecekler arasında keten tohumu, ceviz, somon, sardalya, soya fasulyesi, halibut, karides, tofu, çıtçıt ve tarak bulunmaktadır. Schneider, haftada bir ila iki porsiyon yağlı balık yemeyi veya günde 1 gram balık yağı takviyesi almanızı önerir. Balık yağının kalbi ve beyni sağlıklı ve mutlu tutacağını söylüyor. Kalori sayıyorsanız, limitiniz dahilinde kalmak için günde üç porsiyon yağa sadık kalın.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com