Ulusal Osteoporoz Vakfına göre, on milyon Amerikalı osteoporozdan muzdarip ve 34 milyonu da gelişme riski altında. Osteoporoz, yoğunluğunu yitirmiş ve zayıflamış gözenekli kemiklerle karakterize bir durumdur. Kalsiyum güçlü kemikler oluşturur ve onları sağlıklı tutar. Vücut kalsiyum üretmez; bu nedenle onu yediğiniz yiyeceklerden almalısınız. Yeterli miktarda diyet veya tamamlayıcı kalsiyum tüketmezseniz, vücudunuz ihtiyaçlarını karşılamak için kalsiyumunuzu kemiklerinizden çeker. Ulusal Sağlık Enstitüleri, gıdanın en iyi kalsiyum şekli olduğunu ve bunun en kolay emildiğini ifade eder. Ancak çoğu Amerikalı, ihtiyaçlarını karşılayacak kadar tüketmiyor. Ek kalsiyumun iki yaygın şekli kalsiyum karbonat ve kalsiyum sitrattır.
Kalsiyum Gereksinimleri
Kemik kütlenizin çoğunluğu ergenlik döneminde bebeklik döneminde inşa edilir. Kemik kaybı erişkinlikte başlar ve kademeli olarak artar, menopozal kadınlarda belirgin şekilde artar. Bu nedenle, kaybedilenin yerine geçmek için sürekli kalsiyum almanız gerekir. Kalsiyum için Tavsiye Edilen Diyet Ödeneği, önerilen alım için bir kılavuz sağlar. 1 ila 3 yaş arası çocuklar için 700 mg, 4 ila 9 yaş arası 1.000 mg ve 9 ila 18 yaş arası günde 1.300 mg kalsiyum gerekir. 19 ila 50 yaş arası yetişkinler 1000 mg, yetişkinler 51 yaş ve üstü yetişkinler 1.200 mg kalsiyum gerektirirler.
Kalsiyum Kaynakları
Diyet kalsiyum ihtiyacınızı karşılamanın en iyi yoludur. En verimli diyet kalsiyum kaynağı, süt, yoğurt ve peynir gibi süt ürünlerinden gelir. Diğer kaynaklar arasında yeşil lahana, lahana, ıspanak ve brokoli bulunur. Meyve suyu, soya peyniri ve mısır gevreği de dahil olmak üzere bazı yiyecekler de kalsiyumla takviye edilir. Kalsiyum gereksinimlerinizi diyet yoluyla karşılayamazsanız, kalsiyum takviyesi alabilirsiniz.
Takviyeler
Tezgah üzerinde kalsiyum karbonat ve kalsiyum sitrat bulunur. Etiket, her bir dozdaki element kalsiyum miktarını ve ne kadar almanız gerektiğini gösterir. Bir seferde 500 mg'den daha az kalsiyum dozları daha iyi emilir. Yemekle birlikte kalsiyum karbonat almak en iyisidir. Kalsiyum sitrat, kalsiyum karbonattan daha kolay emilir ve özellikle mide asidinin azalması durumunda gaz, kabızlık ve şişkinlik gibi daha az yan etkiye neden olabilir. Mideye girmeden önce çiğnenebilir ve sıvı kalsiyum takviyeleri halihazırda bozulmuştur, bu da vücudunuzun emmesini kolaylaştırır.
D Vitamini
Kalsiyum emmek için D vitaminine ihtiyaç duymanıza rağmen, buna gerek yoktur Kalsiyum kaynağı ile birleştirmek veya kalsiyum ile aynı anda almak. En yaygın D vitamini kaynakları güçlendirilmiş süt ve güneşe maruz kalmadır.
, , ] ]