|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Kalsiyum Eksikliği ve Sert Eklemler

Kalsiyum vücutta en belirgin mineraldir. Kalsiyumun yüzde doksan dokuzu kemiklerde ve dişlerde bulunur. Kemik yoğunluğu ve kuvveti gelişimi için hayati öneme sahiptir. Kalsiyumun etkili bir şekilde emilmesi için vücudun magnezyum ve D ve K vitaminlerine ihtiyacı vardır. MedlinePlus'a göre, bazı Amerikalılar güçlü kemikler korumak ve geliştirmek için önerilen kalsiyum alımının yarısından daha azını tüketir. Sert eklemler sıklıkla kemik hasarından ziyade artrit ve kas ağrısından kaynaklanır; bu nedenle, kalsiyum sert eklemlerin tedavisinde veya önlenmesinde etkili değildir.

Sert Eklemlerin Nedenleri

artrit eklemlerin iltihabıdır. Şişlik, yaş ve tedavi eksikliği ile kötüleşen eklemlerde ağrı ve sertliğe neden olur. Osteoartrit ve romatoid artrit, hastalığın en yaygın iki şeklidir. MayoClinic.com osteoartriti normal bir kıkırdak aşınması ve yıpranması, romatoid artrit ise vücudun eklemlerine saldıran otoimmün bir hastalık olarak tanımlamaktadır.

Tedavi Seçenekleri

Artrit tedavisi yok; Bununla birlikte, sertliği kolaylaştırmak ve eklem fonksiyonlarını arttırmak için çeşitli tedavi seçenekleri mevcuttur. Doğru tedavi seçeneği için tavsiye için bir doktora danışın. Artrit için ilaçlar, karşı-tahriş edici maddeleri, analjezikleri, steroid olmayan anti-enflamatuar ilaçları ve hastalıkları değiştiren anti-romatizmal ilaçları içerir. Kilo kaybı, egzersiz ve sağlıklı beslenme gibi yaşam tarzı değişiklikleri eklemler üzerindeki baskıyı hafifleterek eklem sertliğini ve ağrıyı azaltır.

Kalsiyum Eksikliği

Kalsiyum eksikliği, yetersiz miktarda kalsiyum tükettiğinizde ortaya çıkar. Crohn hastalığı ve çölyak hastalığı gibi malabsorpsiyon güçlüğü çekenler yeterli miktarda kalsiyum emmezler. Kalsiyum eksikliği sessiz bir durumdur; kemikler kırılıncaya veya parçalanıncaya kadar fark edilmeyebilir. Kalsiyum osteoporoz adı verilen kemik hastalığının önlenmesine yardımcı olur. Hastalık, kemikleri daha zayıf ve kolayca kırmaktadır ve menopozal kadınlarda yaygındır. “Mevcut Osteoporoz Raporları” nda Aralık 2007’de yayınlanan bir rapora göre, menapoz sonrası kadınlarda D vitamini ile birleşmiş kalsiyum kemik sağlığı üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir.

Tedavi

Kalsiyum eksikliğini tedavi edin ve mümkünse takviyeler yerine diyet kaynaklarından kalsiyum alın. Zengin kalsiyum kaynakları, Parmesan, çedar, Romano, Amerikan mozzarella ve Gruyere gibi peynirlerdir. Diğer kaynaklar süt, yoğurt, yosun, brokoli ve lahanayı içerir. Kalsiyum ek olarak da mevcuttur. En yaygın iki şekli, kalsiyum karbonat ve kalsiyum sitrattır; bunlardan ikincisi daha pahalıdır ve sindirimi daha kolaydır.

Kalsiyum Dozajı

Maryland Tıp Merkezine göre, bir üniversitede kalsiyum almalısınız. Gün boyunca 6 ila 8 bardak su ile maksimum 500 mg doz. Merkez, 51 yaş ve üstü yetişkinler için 1.200 mg, 19 ila 50 yıl boyunca 1.000 mg ve kolon kanserinin önlenmesi için 1.800 mg önermektedir. Olumsuz tepkiler ve ilaç etkileşimleri nedeniyle doktora danışmadan kalsiyum takviyesi almayınız.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır