Kalsiyum, kemik gelişimi ve desteği ve osteoporoz ya da kemik kaybının tedavisi için bilinen hayati bir mineraldir. Bununla birlikte, son zamanlarda yapılan çalışmalar kalsiyumun yüksek tansiyon ve kolorektal kanser riskini azaltabileceğini ve kilo kaybında da faydalı olduğunu göstermektedir. Ancak, takviye kalsiyumun büyük miktarlarda kullanılması bazen kabızlığa neden olabilir. Kalsiyum ile tüketilen magnezyum bu yan etkinin dengelenmesine yardımcı olur.
Problem
Kalsiyum, bağırsaktaki safra ve yağa bağlanır ve bağırsak hareketi sırasında kolonu temizlemeye yardımcı olan bir bağırsak hareketi sırasında atılır. Bununla birlikte, kalsiyum fazla tüketildiğinde, bu aynı bağlanma etkisi dışkıyı sertleştirerek kabızlığa neden olabilir. Çoğu insan diyetlerinde süt, meyve ve sebzelerle düşük ila orta derecede kalsiyum elde eder. Karışıma kalsiyum takviyesi eklemek sorunlara neden olabilir.
Çözüm
Magnezyum, kardiyovasküler ve kas sağlığı için önemli bir mineraldir. Aynı zamanda, bağırsaktaki düz kasları gevşeterek ve bağırsağın suyu tutmasına yardımcı olarak hafif bir müshil olarak çalışır. Bu da daha yumuşak bağırsak hareketlerini desteklemeye yardımcı olur.
Kaynaklar
Diyet kalsiyum süt ürünlerinden ve ayrıca çeşitli meyve ve sebzelerden, özellikle de yapraklı sebzelerden elde edilebilir. Diyetteki kalsiyum kaynakları nadiren kabızlığa neden olur çünkü bu yiyecekler genellikle magnezyum, lif ve sindirim sağlığına yardımcı olan diğer mikro besinler bakımından zengindir. İlave kalsiyum, magnezyum gibi hap, sıvı ve çiğnenebilir formda mevcuttur.
Kullanım
Yetişkinler için günlük ortalama kalsiyum dozu 1.000 mg'dır. Ergenler ve yaşlanan bireylerin günde 1.300 mg'a kadar ihtiyacı olabilir. Kalsiyumun daha düşük dozlarda alınması önerilir, çünkü vücut herhangi bir zamanda sadece yaklaşık 300 mg ila 500 mg absorbe edebilir. Maksimum kalsiyum dozu günde yaklaşık 2.500 mg ila 3.000 mg arasındadır. NIH, yetişkinler için günlük olarak ilave magnezyum ödeneği önerdi, günde yaklaşık 300 mg ila 400 mg arasında değişiyor.
, , ] ]