|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Düşük Mide Asidi ve Diyet

Bir keresinde ya da bir başkasının, yanma ağrısının, midenizdeki asidin neden olduğu, özofagusunuza geri aktığını hissettiğiniz acıyı deneyimlediniz. Hiç şüphe yok ki, semptomlarınızı iyileştirmeye yardımcı olmak için bir antasit, bir H2 engelleyici veya proton pompası inhibitörü gibi bir ilaç kullandınız. Bu ilaçlar midenizin asiditesini düşürerek çalışır, ancak çok uzun süre ÜFE kullanıyorsanız, vücudunuzun belirli besinleri emme yeteneğini etkileyebilir.

Mide Asitliği ve Sindirim

Mide ürününüzdeki mide bezleri ve mide sularını sadece yiyecekler midenize çarptığında değil, aynı zamanda yiyecekleri gördüğünüzde, kokladığınızda ve hatta düşündüğünüzde salgılar. Bu mide suları, pepsinin öncüsü olan pepsinojen, proteini sindiren enzim ve hidroklorik asit veya HCL içerir. Mide suyundan alınan HCL, midenizin pH'sini yaklaşık 2.0'da tutar ve pepsinojeni pepsine dönüştürmek, ayrıca yiyecekleri eritmek ve mikroorganizmaları öldürmek için gereklidir. Gastrik meyve suları yalnızca proteini sindirmenize yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda kalsiyum, B-12 vitamini ve demir gibi besinlerin emiliminde de rol oynar. Omeprazol gibi ÜFE'ler, 2011'de "Alimantuvar Farmakoloji ve Terapötikler" de yayımlanan bir makaleye göre, midenizin pH'ını 4.0'dan daha yükseğe çıkarabilir.

Kalsiyum ve Düşük Mide Asidi

Uzun Dönem ÜFE kullanımı, 2009'da yayınlanan "Amerikan Gastroenteroloji Dergisi" ndeki bir makaleye göre kalça kırığı riskinizi artırabilir. ÜFE'ler kalsiyum emilimini sınırlayabilir. Mide asidi seviyeniz düşükse, kemik sağlığını desteklemek için diyetinizde yeterli miktarda kalsiyum almanız daha da önemlidir. Yetişkinlerin günde 1.000 ila 1.200 miligram kalsiyum alması gerekir. Süt, yoğurt ve peynir, diyetin başlıca kalsiyum kaynaklarıdır. Bir bardak yağsız sütte 299 miligram kalsiyum bulunur. Diğer süt ürünü olmayan kalsiyum kaynakları, takviye edilmiş soya sütü ve portakal suyu, soya peyniri, şalgam, lahana ve brokoliyi içerir.

B-12 Asit İhtiyacı

Düşük mide asidi B-12 vitamini eksikliğine yol açabilir. Kırmızı kan hücreleri ve DNA yapmak için B-12 Vitamini gerekir. Aynı zamanda nörolojik fonksiyonlarda da rol oynar. B-12, et, kümes hayvanları ve süt ürünleri gibi hayvansal gıdalarda doğal olarak bulunur. Midenizdeki HCL ve ayrıca pepsin, B-12 vitaminini bu besinlerden arındırır. Bununla birlikte, kahvaltı gevrekleri gibi B-12 vitaminleri ile takviye edilmiş yiyecekler zaten serbest formdadır ve asit ya da enzimin emilimine yardımcı olmalarını gerektirmez. Yetişkinlerin günde 2,4 mikrogram B-12 vitaminine ihtiyacı vardır. İstiridye, somon, ton balığı, üst sığır filetosu ve az yağlı süt, vitamin için iyi birer kaynaktır.

Demir Asitliği

Demir vücudunuzun her yerine oksijen taşımak için gereklidir. Diyet Takviyeleri Ofisi'ne göre, demir eksikliği dünyadaki en yaygın anemi nedenidir. Mide asiditesi demir emilimi için esastır. Midenin pH'ı, ince bağırsaklarınızdaki demirin çözünürlüğünü ve emilimini etkiler. Mide asitliğinin çok düşük olması durumunda, vücudunuz yeterli miktarda demir ememiyor olabilir. 50 yaşından büyük yetişkinlerin günde 8 miligram demire ihtiyacı vardır ve 19 ila 50 yaşlarındaki kadınların günde 18 miligram demire ihtiyacı vardır. Zenginleştirilmiş kahvaltı gevrekleri, beyaz fasulye, istiridye, ıspanak, patates, tavuk ve sığır eti günlük demir ihtiyacınızı karşılamanıza yardımcı olabilir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır