|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Demir Vs. Ek Olarak Demir Sülfat

Demir, insan vücudunun her hücresinde bulunan bir mineraldir. Bununla birlikte, nadiren kendi başına bulunur, çünkü saf demir, dengesiz hale getiren pozitif bir elektrik yükü taşır. Stabilite için demir, kendi pozitif yükünü iptal eden negatif yük taşıyan diğer moleküllere kendini bağlar. Böyle bir örnek, demir sülfatta bulunan ve daha yaygın olarak demir sülfat olarak bilinen bir tür demir takviyesi bulunan sülfat molekülüdür. Demir sülfat demir içerir, ancak saf veya “temel” demir değildir.

Üreticiler, demir dolgularını sülfürik asit içinde çözerek demir sülfat hazırlar. Ütü tamamen çözüldüğünde, üretici pH'ı nötr hale getirecek şekilde ayarlar. Bu olduğunda, demir sülfat katı hale gelir ve sıvının dibine düşer. Elde edilen demir tuzları daha sonra şekillendirilir ve tabletler, şurup veya çiğnenebilir kapsüller halinde kurutulur.

Doz

Demir sülfat ağırlıkça yüzde 20 demir içerir. Standart demir sülfat dozu günde bir ila üç kez bir adet 325 mg tablettir. Her bir tablet 65 mg elementer demir içerir. Doktor veya demir emiliminde zorluk çeken insanlar için bir doktor, daha düşük bir dozda gelen şurup veya çiğnenebilir kapsüller gibi diğer demir sülfat formlarını önerebilir. Her durumda, elementer demir miktarı dozun yüzde 20'sine tekabül eder.

Kullanım

Ütüyü emmek için, midenizdeki hidroklorik asit, içindeki demirin sülfat molekülünden çözünmesi gerekir. demir sülfat üretmek için kullanılan işlemin tersi. Bunu ilerletmek için doktorunuz, boş bir mideye, bir bardak asitli meyve suyuyla veya aynı zamanda askorbik asit ilavesi olarak da bilinen bir C vitamini ile demir sülfat almanızı söyleyebilir.

Çoğu insan, ihtiyaç duyduğu demiri et, kümes hayvanları, deniz ürünleri, yumurta sarısı, baklagiller ve müstahkem tahıllar gibi yiyeceklerden alır. Doktorunuz size söylemediği sürece demir sülfat almamalısınız. Demir takviyesi önerdiğinde demir fumarat ve demir glukonat olarak da bilinen demir fumarat veya demir glukonat önerebilir. Bunlar, sırasıyla yüzde 33 ve yüzde 12 demir içeren diğer iki demir takviyesi türüdür.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Demir sülfat, mide rahatsızlığı, bulantı, kusma, ishal veya kabızlık gibi yan etkilere neden olabilir. Doktorunuza bunlar hakkında ne yapmanız gerektiğini sorun. Bu yan etkiler, demir fumarat ve demir glukonat ile karşılaştırıldığında, genellikle demir sülfat ile daha belirgindir. Zamanla, aşırı elementer demir, kalp, karaciğer veya böbrek ve eklemler gibi iç organlarınızda kalıcı hasara neden olabilir. Doktorunuz size demir sülfat veya başka bir demir şekli almanızı söylerse, her zaman tüm takip randevularınıza katılın ve ne zaman durmanızın güvenli olduğunu sorun.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]