Çoğu doktor, hamilelik sırasında kafein alımınızı sınırlamanızı önerir. BabyCenter.com'a göre, hamilelik sırasında ne kadar kafeinin güvenli olduğu konusunda bir tespit yapılmamıştır; Ancak, kafein tüketimi sizi düşük yapma riskine sokabilir. Hamileyseniz kafein tüketimi konusunda doktorunuza danışın.
Tanımlama
Kafein, bazı bitkilerin fasulyelerinde, meyvelerinde ve yapraklarında doğal olarak bulunan ve kahve gibi bazı yiyecek ve içeceklere eklenen bir ilaçtır, çaylar, gazlı içecekler ve çikolata. Ek olarak, bazı ilaçlar bir bileşen olarak kullanabilir. KidsHealth.org'a göre kafein, sinir sistemi üzerindeki uyarıcı etkilerinden dolayı ilaç olarak tanımlanıyor.
Çaylara, kahvelere ve çikolatalara eklenen kafeinin yanı sıra kullanılabilir. tıbben. İdrar üretimini arttırmak için idrar söktürücü olarak kullanılabilir veya kalp uyarıcısı olarak kullanılabilir. Kahve ve çaylarda kullanıldığında, kafein uyuşukluğa neden olabilir ve uyanıklığı geri getirebilir. Bununla birlikte, aşırı kafein tüketimi titreme ve dehidrasyona neden olabilir.
Efektler
Hamilelik sırasında kafein tükettiğinizde, kafein fetus tarafından emilimi için plasentadan geçer. Bir fetüs kafeini bir yetişkinin aynı hızında metabolize edemez; bu nedenle, kafein fetal kan akımında depolanabilir ve alarm seviyelerine ulaşabilir. Hamilelik sırasında, kafein kalsiyum gibi temel mineralleri emme yeteneğinizi etkiler. Bu emilim azalması bebeğinizin zayıf kemiklerle doğmasına neden olabilir. Buna ek olarak, bebeğinizin doğumda kafein çekilmesine ve solunum hızlarının artmasına neden olabilir.
Expert Insight
Vanderbilt Üniversitesi'ne göre, çalışmalar her gün 300 mg'dan fazla kafein alımı olduğunu göstermiştir. düşük yapma şansınızı artırabilir. Ek olarak, Üniversite hayvan çalışmalarına dayanarak, aşırı kafein seviyesinin doğum kusurlarına, düşük doğum ağırlığına ve erken doğumlara neden olabileceğini söylüyor.
SIDS
SIDS, 1 yaşından küçük bir çocuğun ani ölümüdür otopsi sonrası açıklanamayan eski. Kar amacı gütmeyen bir sağlık kuruluşu olan Amerikan SIDS Enstitüsü'ne göre yapılan bir araştırmada, hamileliği sırasında aşırı miktarda kafein tüketen annelerin bebeklerinin SIDS riskinde önemli bir artış olduğu görülmüştür.
, , ] ]