| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

Neden Fosforik Asit Alkolsüz İçeceklere Eklenir?

Kola kutunuzdaki içeriklerin listesini okuyun ve aralarında fosforik asit bulacaksınız. Üreticiler, asitlendirici bir madde olarak alkolsüz içeceklere fosforik asit ekler. Bu madde, keskin bir lezzet veren, genellikle karanlık kolalar gibi çeşitli meşrubatlarda ortaya çıkar. Fosforik asit, sağlığınız üzerinde olumsuz etkileri olabileceği için tartışmalara yol açma eğilimindedir.

Fosforik Asit Nedir? tazelik. Bir mineral olan fosfor, toprak ve sudan kaynaklanır, ancak fosforik asit olarak bilinen daha kararlı bir element haline gelmek için kimyasal işlemden geçirilir. Kemik yapısını desteklemek, enerji üretmek ve depolamak, genetik bilgi iletmek ve vücudunuzdaki pH dengesini düzenlemek için diyetinizde bazı fosforlara ihtiyacınız vardır.

Ne Kadar İhtiyacınız Var?

700 mg fosfor ihtiyacınız var Her gün bu temel işlevleri desteklemek için. Neredeyse tüm yiyeceklerde kolayca bulunur, çünkü tüm canlı organizmalar ağır minerallere dayanır. Alkolsüz içeceklerdeki fosforik asit gibi gıda katkı maddesi fosfor kaynakları, genellikle fosfor alımınızın bir parçası olarak hesaplanmaz. Günlük alkolsüz içecekler içerseniz, fosforik asit şeklinde çok fazla fosfor tüketebilirsiniz. Linus Pauling Enstitüsü'ne göre, 2007 itibariyle, kadınlar için ortalama fosfor alımı 1.024 mg ve erkekler için 1.495 mg idi. 12 onsluk bir kola kabı, fosforik asit şeklinde yaklaşık 40 mg fosfor sağlar. Bu mineralin büyük miktarlarda alınması sağlığınız üzerinde olumsuz etkilere neden olabilir.

Sağlık Etkileri

Kanınızdaki yüksek fosfor seviyelerine "hiperfosfatemi" denir. Böbrekleriniz vücudunuzdaki fosforu düzenlemek ve alkolsüz içeceklerdeki fosforik asit de dahil olmak üzere tükettiğiniz fazlalıkları gidermek için çok çalışırlar. Bu durum organ hasarına, özellikle de böbrek hasarına neden olabilir. Zaten böbrek hastalığınız varsa veya bu hastalığa yakalanma riski varsa, fosforik asit içeren çok miktarda soda içmek özellikle zararlı olabilir. Böbrek fonksiyonunun zayıf olması, kanınızda kalsiyum seviyelerini düşüren, kemik hastalığı riskini ve kırılgan kemikler riskini artıran alışılmadık derecede yüksek fosfor seviyelerine yol açabilir. Böbrek probleminiz varsa, günde fosforik alımınızı günde 800 ila 1000 mg ile sınırlayın, Dr. Erik P. Mayo Kliniği Şatosu'nu önerir.

Diğer Seçenekler

Kola dışında alkolsüz içecekler seçmek fosforik asit alımı. Zencefilli gazoz, limon limonlu soda veya aromalı seltzer gibi berrak alkolsüz içecekler, fazla fosforik asit içermeyen susuzluk giderici lezzet sunar. Kök birası, tipik olarak fosforik asit içermeyen bir başka seçimdir. Alımınızla ilgili endişeleriniz varsa, meşrubat seçiminizin fosforik asit içermemesini sağlamak için her zaman içerik listesini okuyun.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com