Enerji içecekleri kolej kampüslerinde her yerdedir. Daha sonra okumak ya da daha uzun süre parti okumak için çaba sarf eden birçok öğrenciden biriyseniz, bir tane daha açmadan önce iki kez düşünmek isteyebilirsiniz. Enerji içecekleri soda ve spor içeceklerinin yanında market ve marketlerde satılsa da, göründüğü kadar zararsız değillerdir. Enerji içecekleri ile ilgili bazı ciddi riskler vardır.
Yüksek Alkol Suistimali Riski
"Bağımlılık Tıbbı Dergisi" nde yayınlanan bir 2010 araştırmasında, düzenli olarak yüksek oranda kafeinli enerji içeceği içen üniversite öğrencilerinin daha muhtemel olduğu bulundu alkole bağımlı olmak. Bu sık sık enerji içen tüketiciler genç yaşta alkol içmeye başladılar ve bölüm başına daha çok içtiler. Bugüne kadar, bir sebep-sonuç ilişkisinin kanıtı yoktur. Bağlantının bazı olası nedenleri arasında, akşamdan kalma halini yenmek veya zehirlenme noktasının ötesinde daha uzun süre içmek için enerji içeceklerini kullanan alkol bağımlıları bulunmaktadır. Bir maddeyi kötüye kullanan kişiler sık sık diğerlerini kötüye kullanırlar.
Kafein Aşırı Dozu Riski
Enerji içeceğinizi düşündüğünüzde aldığınızdan çok daha fazla kafein alabilirsiniz. Piyasadaki birçok enerji içeceğinin kafein içeriği, bazıları diğerlerinin 10 katını içeren, çok çeşitlidir. Enerji içeceklerinin çoğu, etiketlerin üzerine kafein koymuyor ve bazılarında 14 kutu kola var. Bu durum içicilere kafein zehirlenmesi riskini, kaygı, gerginlik, uykusuzluk, mide-bağırsak rahatsızlığı, hızlı kalp atışı, hızlanma, huzursuzluk ve olası ölüm ile karakterize bir sendromdur.
Sarhoşken Yüksek Sürüş Riski
Enerji Alkolle birlikte içilen içecekler, sarhoş kaza ve yaralanma riskini artıran potansiyel olarak ölümcül bir karışımdır. Enerji içeceklerinde bulunan kafein, gerçek bozulma seviyesi aynı olmasına rağmen, bir içicinin sarhoşluk algısını azaltır. Sonuç olarak, 2010 yılında Florida Üniversitesi Halk Sağlığı ve Sağlık Meslekleri Meslek Bilgisi ve Toplum Sağlığı Anabilim Dalı Üniversitesinden bir araştırmaya göre, bu kombinasyonlu içicilerin son derece sarhoş olmaları ve dört kez sarhoş olma olasılıkları dört kat artar. Enerji içecekleri alkol zehirlenmesinin etkilerine karşı hassasiyeti azaltabilir ve alkolle ilgili ciddi zarar riskini artırabilir.
Artan Risk Alma Davranışı
Enerji içeceklerinin sık sık tüketicinin tehlikeli risklere girme olasılığı daha yüksektir. araştırma bilimine göre davranan davranışçı Kathleen E. Miller, Ph.D., Buffalo'nun Bağımlılık Araştırma Enstitüsü'ndeki Üniversitesi. Her ay altı günden daha fazla enerji içen üniversite öğrencilerinin sigara içmeleri, alkol içmeleri, ciddi bir kavgaya girmeleri, reçeteli ilaçları kötüye kullanmaları, güvensiz seks yapmaları, emniyet kemeri kullanmamaları ve doğa sporları yapmaları daha belirgindi. Miller, sansasyon arayan bir kişilik veya “problem davranış sendromu” nu, enerji içecekleri ile riskli davranış arasındaki bağı açıklayabilir, ancak daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır.
, , ] ]