Tıbbın Gıda ve Beslenme Kurumu Enstitüsü, B-6 vitamini de dahil olmak üzere birçok temel besin maddesi için önerilen diyet ödeneklerini veya BKİ’yi belirledi. B-6 Vitamini oksijen taşıyan kırmızı kan hücrelerinin ve enfeksiyonla savaşan antikorların yapılmasına yardımcı olur. Aynı zamanda sinir sisteminin işleyişine yardımcı olur. B-6 vücudunuzda yapılamadığı için, takviye edip B-6 bakımından zengin yiyecekleri tüketerek elde etmeniz gerekir.
Önerilen Diyet Ödeneği
7-12 aylık bebekler 0.3 miligram alırken, 6 aya kadar yeni doğmuş bebekler 0,1 miligram gerektirir. B-6'nın RDA'sı 1 ila 3 yaş arası çocuklar için 0,5 miligramdır, 4 ila 8 yaş arası çocuklar için 0,6 miligram ve 9 ila 13 yaşlarındaki çocuklar için 0,6 miligramdır. 50 yaşına ve dişi 19-50 yaş arası. 14-18 yaş arasındaki genç kızların günde 1,2 miligram B-6'ya ihtiyacı vardır. 50 yaşın üzerindeki erkekler 1,7 miligrama ihtiyaç duyarken, aynı yaştaki kadınlar 1,5 miligrama ihtiyaç duyarlar.
Düşük B-6 Seviyeleri
Düşük B-6 seviyeleri eksikliğe, kafa karışıklığına, depresyona, sinirlenebilirliğe neden olabilir , ağız yaraları ve cilt iltihabı. Diyet yetersizliği olan ve daha yaşlı yetişkinlere sahip kişilerin B-6'da eksikliği olması muhtemeldir. Alkol, vücudun B-6'yı kaybetmesine neden olduğu için, alkolikler bir eksiklik geliştirme riski daha yüksektir. Astım ve böbrek hastalığı gibi bazı tıbbi durumlar kandaki B-6 seviyelerini düşürebilir.
Takviyeler
B-6'nın BKİ'sine ulaşmaya yardımcı olmak için, mevcut olan takviyeleri alabilirsiniz. multivitaminler, B vitamini kompleksi veya sadece B6 vitamini. Teofilin ile tedavi edilen astımlı çocuklar için B-6 takviyesi gerekebilir. Çok fazla B-6 almak, ağrı, uyuşukluk ve yürüme zorluğuna yol açan sinir hasarına neden olabilir. Bu nedenle, Gıda ve Beslenme Kurulu, bu vitamin için tolere edilebilir üst alım seviyeleri veya UL geliştirmiştir. UL 1 ila 3 yaş arası çocuklar için 30 miligram, 4 ila 8 yaş arası 40 miligram, 9 ila 13 yaş arası 60 miligram, 14 ila 18 yaş arası 80 miligram ve yetişkinler için 100 miligramdır.
Bu vitamin BKA'sına ulaşmak için B-6 bakımından zengin yiyecekleri yiyin. B-6, patates, tatlı patates, Brüksel lahanası, biber, bamya, avokado ve Çin lahanası gibi pek çok sebzede doğal olarak bulunur. Somon, halibut, ton balığı ve kılıçbalığı, B-6'nın en önemli balık kaynaklarıdır. Diğer kaynaklar arasında hindi, tavuk, sığır eti ve karaciğer bulunur. B-6 ayrıca fındık, kepekli tahıllar, fasulye ve domates ürünlerinde de bulunur. Üreticiler kahvaltı tahıllarına ve maltlı içeceklere sıklıkla B-6 vitamini ekler.
, , ] ]