Gastrointestinal rahatsızlıklardan muzdarip herkes yan etkilerin rahatsız edici ve rahatsız edici olabileceğini bilir. Gastroparezi bir istisna değildir. Durumu tüm tedavi seçenekleriyle birlikte anlamak, semptomların şiddetini azaltmak için kritik öneme sahiptir. Probiyotikler ek formda veya güçlendirilmiş gıdalar yoluyla temin edilebilir ve gastroparezi ile ilişkili yan etkileri hafifletmek veya azaltmak için alınabilir.
gecikmiş mide motilitesi ve midenin felci ile karakterize edilir. Sindirim, besinleri GI kanalından ilerletmek için bağırsakların ritmik bir hareketi olan peristalsis gerektirir. Basitleştirilmiş terimlerle, gastroparezi peristalsisin yavaş olduğu veya ritmi olmadığı zamandır. "Dünya Gastroenteroloji Dergisi" ndeki 2009 çalışmasında, gastroparezi olan bireylerde en sık görülen semptomların mide bulantısı, kusma, karın ağrısı ve şişkinlik olduğu bildirildi.
Tedavi Seçenekleri
Gastroenterology ", bireylerin, semptomlarını beslenme ve diyet tedavisi yoluyla başarılı bir şekilde yönettiğini ve GI kanalıyla hareket kabiliyetini hızlandıran ve bulantı ve ağrıyı hafifleten ilaçlar olduğunu bildirdi. Beslenme yönetimi, daha küçük, daha sık yemek yemeyi, yağ ve lif alımını sınırlandırmayı ve katı maddelerin gerektiği gibi sıvıları değiştirmeyi içerir.
Sağlık İçin Probiyotiklerin Rolü
Probiyotikler, tüketildiğinde sağlık yararı sağlayan canlı mikroorganizmalardır yeterli miktarda Yoğurt veya güler yüzlü içecekler gibi müstahkem yiyeceklerde veya takviyelerde bulunabilir. Araştırmalar, kronik bağırsak iltihabı, irritabl bağırsak sendromu, ishal ve kabızlık gibi bir dizi GI rahatsızlığının hafifletilmesinde probiyotik kullanımının yararlarını kanıtlamıştır. Ayrıca, gıda alerjileri, vajinit ve karaciğer hastalığından muzdarip olanlarda sağlığı artırmakla da bağlantılıdırlar.
Gastroparezi İçin Probiyotikler
Probiyotiklerin gastroparezi semptomları üzerindeki etkisi konusunda sınırlı sayıda çalışma vardır. Bununla birlikte, “Amerikan Gastroenteroloji Dergisi” nde yayınlanan 2011 tarihli bir çalışma, probiyotiklerin, gastroparizisin, şişkinlik gibi rahatsız edici yan etkilerinin bir kısmını hafifletebileceğini bildirdi. Probiyotikler gastrointestinal sağlığı iyileştirdiğinden, gastroparezi muzdarip kişiler, güçlendirilmiş gıdalar veya takviyeler yoluyla düzenli probiyotik tüketiminden faydalanabilirler.
, , ] ]