|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Terapötik İletişim Nedir?

Doğduğumuz günden itibaren, iletişim varlığımızın doğal bir parçasıdır. Yaşamda her gün kullanılan iletişim araçları arasında, anneden çocuğa destekleyici ve sevgi dolu kelimeler kullanan sözlü aktarımlar ya da arkadaki bir pat gibi sözel olmayan iletişimler bulunur. Terapötik iletişim, fiziksel ve duygusal sağlığınızı geliştirmeye odaklanır.

Tanımı

Terapötik iletişim, sözlü ve sözsüz teknikleri kullanan bir psikoterapi şeklidir. Yüz yüze iletişim sayesinde, bu tür bir tedavinin odak noktası sizsiniz. Bir klinisyen, problemin temel nedenini kararsız bir şekilde bulma konusunda size yardımcı olmak için sözlü ve sözsüz teknikleri kullanacak, empati ve kaygıyı gösterecektir.

Önemi

Terapötik iletişimin amacı, kendini geliştirmek. hastalığı belirlemek, davranışları değerlendirmek ve değiştirmek ve sağlık eğitimi vermek için bilgi toplayarak psikolojik sıkıntıya değer verebilir veya azaltabilirsiniz. Terapist sizinle terapötik bir ilişki kurmaya çalışacak ve bu terapi türünün müşteri merkezli olduğunu güvence altına alacaktır.

Terapötik iletişim, sağlık alanında, özellikle zihinsel sağlıkta yaygın olarak kullanıldığından emin olun. Bir danışman, kişiliğinizin nasıl olduğunu görmek, sizi neyin rahatsız ettiğini bulmak ve iletişim hatlarını açmak için ilk danışma sırasında bu tür bir psikoterapi kullanacaktır.

Ayrıca hemşireler, sağlık görevlileri, sertifikalı hemşirelik hastalarla yakın temasta olan asistanlar ve diğer personel, farklı kişilikleri ele alırken bu tip iletişim konusunda eğitim almaktadır. Bu teknikler, hasta ve sağlık profesyonellerinin tıbbi ofis ziyaretleri sırasında veya hasta hastaneye kabul edildiklerinde birbirleriyle ilişki ve güven geliştirmelerine yardımcı olur.

Türleri

Terapötik iletişim sırasında çeşitli teknikler kullanılır . Genel rehberler, geniş açıklamalar, gözlemler yapma ve sessizlik terapötik tekniklerin ortak örnekleridir. (Referans 1) Genel talepler müşteriyi konuşmaya devam etmeye teşvik etmek için kullanılan nötr ifadelerdir. Örneğin, “bana anlat” ifadesi, müşteri ve klinisyen arasında kullanılan genel bir temel ifadedir.

Sessizlik, terapötik iletişimde yer alan tüm taraflar için faydalı bir tekniktir. Bu sessiz zamanlar hastanın düşüncelerini toplamasına ve eldeki konuyu yansıtması için zaman vermesine izin verir. Sessizlik aynı zamanda terapistin hastayı herhangi bir sözel olmayan ipucu için gözlemlemesini de sağlar.

Ayrıca, terapötik iletişim için kullanılan başka bir yöntem de, düşünceleri paylaşarak düşünceleri ve duyguları ifade etmeyi içerir. Bir terapist, tasviri ve kaygı duygusu göstermek için bir hastanın davranışlarına ilişkin gözlemlerini paylaşır. Bu yöntem, hastanın yapılan gözlemi düzeltmesine veya paylaşılan hisler veya düşünceler hakkında daha fazla detaylandırmasına izin verir.

Dikkat Edilecek Noktalar yer. Bir terapistin gerektiğinde daha fazla açıklık talep etmedeki rolünün önemi, terapist ve hasta arasında yanlış anlaşılmanın önlenmesine yardımcı olur. Bu açık iletişim, hastanın ifade ettiği şey için gerçek ve sürekli bir endişeyi teşvik eder. Sözel ve sözel olmayan ipuçlarıyla terapötik iletişim becerilerini geliştirme yeteneğine sahip bir klinisyeni bulmak, gözlem becerilerinde ve insan davranışlarının sürekli anlaşılmasında sürekli bir büyümeye dayanmaktadır.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]