|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Kör Olmak Diğer Duyguları Nasıl Etkiler?

Rebecca Atkinson 17 Temmuz 2007'de Guardian gazetesinde, Leber'in konjenital nevroz denilen bir durumdan giderek daha azını kaybettiği hakkında bir makale yayınladı. Atkinson, “Birdenbire dünyayı koklayabilir ve birileri görüş hattınızdan uzak dururken hissedebilirsiniz. Beyniniz içeride büyür ve dışarıdaki şeyler daha az önemli olmaya başlar.” Körlük nedeniyle insan beynini ve duyusal tazminatı inceleyen araştırmacılar, “kör bir yaşam, görüşlü bir yaşamdan farklı olsa da, daha az olmadığını” söylemeye devam eden Atkinson ile aynı sonuçlara varıyor. Uyarlanabilir Beyin

Montreal Üniversitesi'nden Pascal Belin'e göre doğumda beynin görme, işitme ve diğer tüm duyuları ile ilgilenen kısımları birbirine bağlı. Görülen bir çocuk büyüdükçe, bu bağlantılar birbirinden ayrılmaya başlar ve beyindeki bağımsız merkezler her bir duyuyu kontrol eder. Görme engelli bir bebekte Belin, bu bağlantıların devam edebileceğini ve ses işleme işinin hem görsel korteks hem de işitsel işleme merkezleri tarafından paylaşılabileceğini söylüyor. Bir kişi çocuklukta veya yetişkinlikte görüşünü kaybederse, bağlantılar çoktan ayrılmış olabilir, çünkü etrafındaki yağ kılıfı miyelin, sinirleri çok gençlerde hızla gelişir.

Nörogörüntüleme Sonuçları

Nörogörüntüleme araçlarını kullanarak araştırmacılar Beyinde görme ile ilgilenen bölgeler görme engelli bireylerde görme engelli bölgelere göre daha küçükken diğer görsel olmayan alanların daha büyük olduğunu bulmuşlardır. Beyin körlüğünden sonra adapte olma potansiyelini tartışan 2007 tarihli bir makalede The Science Daily web sitesinde “körlük beyinde yapısal değişikliklere neden olarak beynin duyusal girdideki bir kayba uyum sağlamak için işlevsel olarak yeniden düzenlenebileceğini belirtmektedir” şeklinde belirtmektedir. Beyinde hafıza, işitme ve geri kalan duyularla uğraşan alanların tümü genişledi. UCLA'ın Nöro Görüntüleme Laboratuvarı'ndan lisansüstü araştırmacı Natasha Leporé, “Beyin bir insanın artık göremeyeceği gerçeğini telafi etmeye çalıştığı görülüyor” diyor. Echolocation

Kör bir kişi olabilir etrafındaki dünyayı dolaşırken yankılanmayı kullanma konusunda oldukça usta - bir nesneyi yaptığı ses veya yankı ile tanımlamak -. Görme engelli doğan bebekler veya çocuklar, tarama yaparken ekstra el hareketleri kullanırlar ve bir tür işitsel ve duyusal geri bildirim oluşturmak için zemini tokatlarlar. Kör Çocuk Kaynak Merkezi'ne göre, yansıtılan sesin kör çocuklar tarafından kullanılması, onların ses dünyasının yönlerini keşfetmelerine ve manipüle etmelerine yardımcı olmaktadır. Görme engelli diğer kişiler, aralarındaki mesafe ve engeller değiştikçe ses değişikliklerini not etmek için tıkırtı sesleri yapabilirler.

Dünyayı Keşfetmek İçin Dokunma Kullanmak

“Beynin yüzeyinin en büyük alanı yüzeye ayrılmıştır. el. Deri vücudun en büyük organıdır. Kör Çocuk Kaynak Merkezine göre, kör çocuk bir bilgi hissidir ". Birçok kör birey, bir pencere veya duvara yakın oldukları ve sıcaklıktaki dokunma duyularına güvendikleri için sıcaklıktaki değişiklikleri hissederler.

Daha Derin Bir Görüş

İnvazif olmayan nörogörüntüleme araçlarının icat edilmesinden önce, insanlar sadece körlerin artan yeteneklerini speküle edebilirler ve onları korkutabilirlerdi. Ünlü ressam Pablo Picasso Mavi Dönemi'nde körlüğün doğasını araştırdı, Arşivleri anlatıyor Oftalmoloji web sitesinde, bazı sanat eleştirmenlerinin Picasso'nun Mavi Dönem portrelerinde “manevi iç vizyon” gördüğünü ve “körlem tasvirinde başka duyuların yoğunluğunu bulduğunu” belirtiyor. bir yerde kaybettiğiniz, başka bir yerde kazandığınız şey, "diğer duyuların yalnızca etkilendiği değil, aynı zamanda körlük tarafından da arttırıldığı fikrini pekiştiriyorsunuz.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]