Çoğu çocuk, haberlerde, bir karikatürde, İnternet'te, bir TV şovunda veya bir filmde, neredeyse her gün bir tür medya şiddetine tanık olmaktadır. Bu maruz kalma, kısa vadeli veya uzun süreli olsun, agresif davranışların artması ve şiddet içeren eylemlere karşı azalan bir heyecan düzeyi de dahil olmak üzere olumsuz psikolojik etkilere neden olabilir. Her ne kadar araştırmalar bu olumsuz etkinin küçük olduğunu öne sürse de, yine de önemli. Her ne kadar önemli olsa da.
Artmış Yıkıcı Etkinlik
Pennsylvania Eyalet Üniversitesinde yapılan bir deneyde, 100 anaokulu çocuğu üç programdan birini izliyor: “Batman ve Süpermen” ", 3, [[Rogers’ın Mahalle’si ya da olumlu ya da olumsuz bir mesaj içermeyen tarafsız bir program. Çocuklar saldırgan çizgi filmin daha sonra fiziksel olarak aktif hale geldiğini, oyuncak kırdığını, kavga edip kabaca oynadığını gösterdi. Buna karşılık, Bay Rogers’daki çocuklar öğretmene yardımcı olma ve işbirliğine daha fazla oynama olasılıkları daha yüksekti. Başka bir deyişle, çalışma şiddet içeren karikatürün çocukların yıkıcı davranışlarını arttırdığını göstermiştir.
Şiddet Eylemlerinin Taklit Edilmesi
Gözlemsel öğrenme, çocukların gerçek hayatta başkalarının davranışlarını modellemeyi öğrendiği süreçtir. veya ekranda. Örneğin, bir çocuk dikkatini çekeceğini düşünüyorsa, bir güreş hareketini taklit edebilir. Şiddet içeren programların çoğu, izleyicileri “evde denememeleri” gerektiğini söyleyen bir uyarı ile gelse de, bazı çocuklar hala televizyonda gözlemledikleri şiddetli etkinlikleri yineliyor, özellikle de, filmlerin çoğunda olduğu gibi, şiddet içeren etkinlik ödüllendiriliyorsa veya takip edilmiyorsa Olumsuz sonuçlar.
Ortalama Dünya Zihinselliği
Bir Pittsburgh Üniversitesi Kitle İletişim Şiddeti Raporu, polis dramalarının, şiddet içeren karikatürlerin ve şiddet içeren etkinlik içeren diğer programların çocukları dünyayı daha tehlikeli ve güvensiz olarak algılamasına etki ettiğini ortaya koydu. Aslında, şiddet içeren programların sık izleyenlerinin, gece dışarıda yürümenin riskini ve bir suçun mağduru olma ihtimalini abartması, psikologların “ortalama dünya” zihniyeti dediği şeyi geliştirmesi daha olasıdır.
Yoğunlaşma
Tekrar tekrar şiddet içeren medyaya maruz kalmak, şiddetsiz davranışların varlığında, duyarsızlaştırma olarak bilinen bir fenomen olan psikolojik uyarılmaya neden olur.Bir deneyde, film izleyen üniversite öğrencileri Şiddet içeren cinsel eylemler içeren tecavüz nötr film izleyen öğrencilere göre bir suçun daha az olumsuz olduğunu düşünüyordu. “Kamuya İlgi Alanında Psikoloji Bilimi” nin Aralık 2003 sayısında yayınlanan diğer araştırmalar, bu şiddetsizleştirme teorisini destekleyerek, şiddet içeren programlara kısaca tanık olan çocukların, şiddet içeren eylem mağdurlarına karşı daha az sempati yaşadıklarını ve sonrasında gerçek dünyadaki şiddete karşı daha az kaygı yaşadıklarını ekledi. maruz kalma.