Bir yenidoğanın vizyonu, akut veya koordine değildir, ancak önümüzdeki birkaç ay içinde iyileşir. Derinlik algısı veya dünyanın üç boyutlu bir görünümü 5 ila 8 ay arasında gelişir. Bu, bebeğinizin kenarları ve düşmeleri tespit etmesine ve iki nesneden hangisinin daha yakın olduğunu belirlemesine yardımcı olur.
Infant Vision Development
Yeni doğanlar, iki resim arasındaki farkı söyleyemez veya gözlerini bu resimler arasında hareket ettiremez. Küçük bir bebek sadece yüzündeki 8 ila 10 inç arasındaki nesnelere odaklanabilir. Önümüzdeki birkaç ay boyunca, gözleri daha koordine olur ve görme çabuk iyileşir. 8 haftaya kadar bir bebek bir ebeveynin yüzüne veya başka bir yakın nesneye odaklanmaya başlayabilir. Bir bebek yaklaşık 3 ayda, hareketli nesneleri gözleri ile takip edebilir ve yüzünün önündeki şeylere ulaşabilir. 5 ila 8 ay arasında, göz-vücut koordinasyonu, derinlik algısı ve renk görme gelişimi ile birlikte gelişir. 9 ila 12 ayda, el-göz koordinasyonu gelişir ve bir bebek mesafeleri yargılayabilir.
Derinlik Algılama ve Tarama
Derinlik algısının gelişimi, bebeğinizin taramaya başladığı zamanlarda ortaya çıkar. Güvenlik için gerekli olduğu için, tararken derinlik algısı önemlidir. Örneğin, çevresini üç boyutlu gören bir bebek, genellikle merdivenlerden çıkma gibi tehlikeli bir düşüşün kenarından sürünerek durur. Tabii ki bu, bebeğin güvenliği sağlamak için sürekli denetime ihtiyaç duymadığı anlamına gelmez. Merdivenlerin tepesinde gezinmeyi durdurabilir, ancak güvenli bir şekilde basamaklardan güvenli bir şekilde inmek için hareketlilik ve koordinasyona sahip değil.
5 - 8 Aylık Gelişim İçin Faaliyetler
yerde oynamak ve keşfetmek için 5 ila 8 aydır. Derinlik algısı, farklı mesafelerdeki nesnelere tararken gelişmeye devam eder. Ayrıca bir mobil ya da başka nesneleri cihaza asabilirsiniz. Bu, bebeğinizin mesafeleri yargılamasına ve nesneleri kapmak için uzandığı yerde derinliği algılamasına yardımcı olur.
Görme Problemi İşaretleri
Çocuğunuz normal görme ilerlemesine müdahale edebilecek her yaşta nadir görme sorunları geliştirebilir. İzlenmesi gerekenler arasında aşırı yırtılma, kırmızı ve kabuklu göz kapakları, sürekli göz çevirme, beyaz bir öğrenci ve aşırı ışık hassasiyeti sayılabilir. Bu işaretlerden herhangi birini fark ederseniz derhal bir doktora görünün.
, , ] ]