|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Ruh Sağlığı | uykusuzluk
Sağlığı ve Hastalıkları

Nicelik ve Nitelik:Her Gece 8 Saate İhtiyacınız Var mı?

Uykunun niceliği ve niteliği arasındaki tartışma yıllardır sürüyor ve herkese uyacak kolay bir cevap yok. İdeal olarak, her iki husus da optimal sağlık için gereklidir. Vücudunuza ve sizin için en iyi olana dikkat etmeniz çok önemlidir.

Uyku süresine ilişkin bazı faktörler mevcut olsa da, her gece aldığınız uykunun kalitesi son derece önemlidir. Sağlıklı bir uyku programı, düzenli egzersiz, dengeli beslenme ve stres yönetiminin yanı sıra genel refahın ve canlılığın iyileşmesine neden olabilir.

Miktar Gereksinimleri:

Çocuklar: Çocuklar ve gençler yetişkinlere göre daha fazla uykuya ihtiyaç duyarlar çünkü bu süre fiziksel büyümeyi, beyin gelişimini ve zihinsel sağlığı destekler.

Genel olarak önerilen uyku süreleri şunlardır:

- 3-5 yıl :10-13 saat

- 6-13 yaş :9-11 saat

- 14-17 yaş :8-10 saat

Yetişkinler:

Ulusal Uyku Vakfı, yetişkinlerin her gece yaklaşık 7-9 saat uyumasını öneriyor. Bu süre bilişsel performansı, kardiyovasküler sağlığı, bağışıklık sistemi fonksiyonunu ve refahın diğer birçok yönünü desteklemeye yardımcı olur.

Kalite Göstergeleri:

Uykunuzun kalitesini değerlendirmek, uykuda geçirdiğiniz saatleri saymaktan daha zor olabilir. Kaliteli uykunun bazı göstergeleri şunlardır:

- Yenilenmiş ve enerji dolu hissederek uyanmak

- Gece boyunca nispeten hızlı ve kesintisiz uykuya dalma yeteneği

- Gündüz uykusuzluğunun olmaması

- Uyanık olduğu saatlerde uyanıklığı ve odaklanmayı sürdürmek

- Horlama veya uyku apnesinin olmaması

- Stres azaldı ve ruh hali iyileşti

Kaliteye Öncelik Verme:

Önerilen uyku süresini karşılamaya çalışırken uykunuzun kalitesini artırmak için kullanabileceğiniz çeşitli stratejiler vardır:

1.Tutarlı Program :Vücudunuzun iç saatini düzenlemek için hafta sonları bile her gün yaklaşık olarak aynı saatte yatın ve uyanın.

2.Uyku Vakti Rutini: Okuma, hafif esneme veya sıcak bir banyo yapma gibi aktiviteleri içeren, uyumadan önce rahatlamanıza yardımcı olacak rahatlatıcı bir yatmadan önce rutini oluşturun.

3.Uyku Ortamı: Yatak odanızın serin, karanlık ve sessiz olduğundan emin olun. Elektronik cihazları ortadan kaldırın ve sıcaklığı uyku için rahat tutun.

4.Uyarıcılardan Kaçının: Uyku kalitesini olumsuz etkileyebileceğinden yatmadan önce kafein ve alkol tüketimini azaltın.

5.Fiziksel Aktivite: Düzenli fiziksel aktiviteye katılın ancak yatma saatine çok yakın olan yoğun egzersizlerden kaçının.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]