Yeme alışkanlıklarındaki değişiklikler: Stres, düzenli yeme düzenini bozarak bazı kişilerin yemeğe olan ilgisini kaybetmesine veya yemeyi tamamen unutmasına neden olabilir.
Rahatlatıcı yiyecekler: Bazı durumlarda stres, bireylerin yağ ve şeker oranı yüksek, rahatlatıcı yiyecekler aradığı duygusal yemeğe yol açabilir. Ancak bu tür beslenme gerçek beslenmeyi sağlamaz ve aslında kilo alımına ve daha fazla strese katkıda bulunabilir.
Fiziksel gerilim: Kronik stres kas gerginliğine ve ağrıya neden olarak yemek yemeyi rahatsız edebilir.
Artan metabolizma: Stres bireyin metabolizma hızını artırabilir, kalorilerin daha hızlı yakılmasına ve yiyecek ihtiyacının azalmasına yol açabilir.
Stres etkeniyle meşgul olma: Bir stres etkeniyle meşgul olduklarında bireyler açlık belirtilerinin tam olarak farkında olmayabilir veya stresin kaynağına yönelmek adına bunları görmezden gelebilirler.
Stres ile yeme davranışı arasındaki ilişkinin bireyler arasında farklılık gösterebileceğini ve herkesin strese tepki olarak yetersiz yeme deneyimi yaşamayacağını unutmamak önemlidir. Bazı insanlar strese tepki olarak aşırı yemek yiyebilir veya aşırı yemek yiyebilirken, diğerleri yeme alışkanlıkları açısından önemli ölçüde etkilenmeyebilir.