Rahimin büyümesi :Hamileliğiniz ilerledikçe rahim büyüyen bebeğe uyum sağlamak için genişler. Bu, mesane ve bağırsaklar da dahil olmak üzere çevredeki organlara baskı uygulayarak alt karın basıncının artmasına neden olur.
Gevşeme hormonu :Hamilelik sırasında vücut, doğuma hazırlanırken bağları ve kasları gevşeten, relaksin adı verilen bir hormon üretir. Bu gevşeme alt karın basıncı hissine katkıda bulunabilir.
Bebeğin hareketi :Bebek büyüdükçe ve daha aktif hale geldikçe hareketleri alt karın bölgesine baskı uygulayarak basınç veya rahatsızlık hissine neden olabilir.
Kabızlık :Hamilelik, hormonal değişiklikler ve büyüyen rahmin sindirim sistemine yaptığı baskı nedeniyle kabızlığa yol açabilir. Kabızlık şişkinliğe ve karın basıncının artmasına neden olabilir.
Yuvarlak bağ ağrısı :Rahmi destekleyen yuvarlak bağlar hamilelik sırasında gerilir ve bazen özellikle hareket ederken veya pozisyon değiştirirken alt karın bölgesinde keskin, bıçak saplanır gibi ağrılara neden olabilir.
Bu alt karın basınçlarının tipik olarak hamileliğin normal bir parçası olduğuna dikkat etmek önemlidir. Ancak ateş, titreme veya vajinal kanama gibi diğer semptomların eşlik ettiği şiddetli veya sürekli ağrı yaşıyorsanız, değerlendirme ve uygun tedavi için sağlık uzmanınıza danışmanız önemlidir.