1. Önkol kasları:Önkol kasları, özellikle de bilek ve parmakların fleksör ve ekstansör kasları, halat çekme sırasında ipi kavramak ve çekmek için yoğun bir şekilde çalışır.
2. Biceps ve Triceps:Üst kolların biceps ve triceps kasları, ipi çekip bırakırken dirsekleri esnetmek ve uzatmak için sinerjik olarak çalışır.
3. Latissimus Dorsi:"Latis" olarak da bilinen latissimus dorsi kasları, ipin çekilmesinde ve kontrolünde önemli rol oynayan büyük sırt kaslarıdır.
4. Deltoidler:Omuzların deltoid kasları, çekme hareketi sırasında kolların ve omuzların dengelenmesi ve kontrol edilmesiyle görevlidir.
5. Göğüs Kasları:Göğüs kasları vücudun çekilmesine ve dengelenmesine yardımcı olur.
6. Trapezius:Sırtın ve boynun üst kısmındaki trapezius kasları omuzların ve boynun stabilizasyonunda rol oynar.
7. Çekirdek Kasları:Rektus abdominis, transvers abdominis ve oblik kasları içeren çekirdek kaslar, çekme hareketi sırasında stabiliteyi korumak ve kuvvet oluşturmak için önemlidir.
8. Kuadriseps ve Diz Arkası Kasları:Uylukların kuadriseps ve hamstring kasları, çekme sırasında vücudun pozisyonunu ve dengesini korumak için kullanılır.
9. Gastrocnemius ve Soleus:Buzağıların gastrocnemius ve soleus kasları stabilitenin sağlanmasına ve kaymanın önlenmesine yardımcı olur.