1. Gerçekçi hedefler belirleyin. Gerçekçi olmayan kilo verme hedefleri belirleyerek kendinizi başarısızlığa mahkum etmekten kaçının. Haftada 1-2 kilo kadar güvenli ve kademeli kilo vermeyi hedefleyin.
2. Yaşam tarzınıza uygun bir diyet bulun. Piyasada pek çok farklı diyet türü var, bu yüzden gerçekçi bir şekilde sadık kalabileceğiniz birini bulun. Kararınızı verirken yiyecek tercihlerinizi, aktivite düzeyinizi ve yaşam tarzınızı göz önünde bulundurun.
3. Bir yemek planı oluşturun ve ona sadık kalın. Dürtüsel kararlar vermekten kaçınmak için yemeklerinizi önceden planlayın. Bu, yolda kalmanıza ve aşırı yemekten kaçınmanıza yardımcı olacaktır.
4. Beslenmenizde küçük, kademeli değişiklikler yapın. Diyetinizin tamamını bir gecede elden geçirmeye çalışmayın. Şekerli içecekleri kesmek veya günlük alımınıza fazladan bir porsiyon meyve veya sebze eklemek gibi küçük, kademeli değişiklikler yaparak başlayın.
5. Kendinizi mahrum etmeyin. Ara sıra ikramların tadını çıkarmanıza izin vermeniz önemlidir; çünkü bu, kendinizi mahrum hissetmenizi ve aşırı yemek yemenizi engellemenize yardımcı olabilir. İlerlemenizi bozmamaları için ikramlarınızı takip etmeyi unutmayın.
6. Bir sorumluluk ortağı bulun. Sizi destekleyecek ve sorumlu tutacak birinin olması başarınızda büyük bir fark yaratabilir. Kilo vermeye çalışan ve bu süreçte birbirinizi cesaretlendiren bir arkadaşınızı, aile üyenizi veya meslektaşınızı bulun.
7. Pes etmeyin. Kilo vermek bir varış noktası değil, bir yolculuktur. Yol boyunca inişler ve çıkışlar olacak, ancak odaklanmayı sürdürmek ve ilerlemeye devam etmek önemlidir. Bir aksilik yaşarsanız pes etmeyin; sadece yolunuza devam edin ve devam edin.