| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar |

Sağlığı ve Hastalıkları

Ot öldürücü zehirlenmesi belirtileri ve belirtileri

Yabancı ot öldürücüler veya herbisitler, solunduğunda veya yutulduğunda insanlar için potansiyel olarak tehlikeli olabilir. Özellikle tehlikeli olan kimyasallar arasında piretinler, karbamatlar, organofosfatlar ve paradiklorobenzenler bulunur. Ayrıca gözleri ve cildi tahriş edici olabilir. Ayrıca solunum ve sinir sistemleri üzerinde olumsuz etkileri olabilir. Potansiyel olarak, yabancı ot öldürücü zehirlenmeleri derhal tedavi edilmezse ölümcül olabilir.

Piretrin Zehirlenmesinin Belirtileri

Piretin zehirlenmesi solunum zorluğuna neden olabilir. Piretrinlere maruz kalan kişiler sıklıkla soluduktan kısa bir süre sonra hapşırmaya ve öksürmeye başlar. Deriye bulaşırsa tahriş oluşabilir. Cilt kırmızı olabilir ve iltihaplanabilir. Cilt kaşınabilir veya ağrılı olabilir. Büyük miktarlarda piretrin zehirlenmesi kasılmalara neden olabilir ve komaya neden olabilir.

Karbamat veya Organofosat Zehirlenmesi Belirtileri

Başlangıçta, bu tür zehirlenmeler sulu gözlere ve aşırı tükürüğe neden olabilir. Solunum güçlüğü sıklıkla oluşur. Bu zehirlerden etkilenen kişilerde bazen mide bulantısı, kusma, ishal ve mide krampları görülür. Ek olarak, tırnaklar ve dudaklar mavi olabilir. Bir baş ağrısı gelişebilir ve hem baş dönmesi hem de güçsüz hissedebilirsiniz. Ayrıca endişe, sarsılma yaşayabilir ve muhtemelen komaya girebilirler. Organofosfat özellikle tehlikelidir çünkü deriden kolayca emilebilir ve kısa sürede felç ve ölüme neden olabilir.

Paradichlorobenzene Zehirlenme Belirtileri

Bu zehirlenme aynı zamanda solunum problemlerine ve öksürüğe neden olabilir. Baş ağrısı, zayıflık ve konuşma bozukluğuna neden olabilir. Ağız içi yanma hissine sahip olabilir. Bulantı ve karın ağrısı da ortaya çıkabilir. Bazen kusma ve ishal olur.

Muhtemel Kalıcı Etkiler

Şiddetli bir zehirlenme zamanla ciddi sorunlara neden olabilecek kalıcı etkilere neden olabilir. Bazı kişiler tekrarlayan cilt döküntüleri yaşarlar. Diğerleri anemi veya pıhtılaşma bozuklukları geliştirir. Şiddetli zehirlenme kalıcı felce veya beyin hasarına neden olabilir. Zehir soluma, amfizem veya astım gibi solunum sorunlarına yol açabilir. Sarılık gibi sorunlar karaciğeri etkileyebilir ve böbrek yetmezliğine neden olabilir.

Tedavi

Kimyasalları yüzünüzden ve gözlerinizden en az 15 dakika su ile yıkayın. Belirtiler ortaya çıkmaya başlarsa yardım çağırın. 9-1-1'i veya 1-800-222-1222 numaralı telefondan Ulusal Zehir Kontrol Merkezini arayın. Hastaneye götürülürseniz, ot öldürücü kabını yanınıza alın. Hastane tedavisi, mide içini yıkamak için kullanılan bir prosedür olan semptomları, IV sıvıları, cilt yıkamasını ve gastrik lavajı tedavi etmek için ilaçlar içerebilir.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com