| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar |

Sağlığı ve Hastalıkları

Birinin Yanında Uyurken Horlama Yapmasına Ne Sebep Var?

Bazı insanlar sadece sırtlarında yattıklarında horlarken, diğerleri uyku pozisyonlarından bağımsız olarak bu sorunu yaşarlar. Horlamanızın nedeni, dilinizin boğazınızı tıkadığı, eğer sırt üstü yattığınız için ise, yanınızda uyularak giderilebilir. Ancak yan uyurken hala horlarsanız, soruna başka bir şey neden oluyor.

Yüz Yapı

Bazı insanlar yüz özelliklerinin yapılandırılmasından dolayı burun boğazını horluyor. Doğal olarak, burnunuzdaki havanın içinden aktığı boşluk olan sapmış bir septum varsa veya soğuk veya alerjiler nedeniyle burun dokularında iltihaplanma yaşıyorsanız, yanınızda yatmanıza rağmen horlama olasılığınız daha yüksektir. Büyümüş bademcikler veya adenoidler ayrıca horlama problemine katkıda bulunabilir. Nazal sorunları düzeltmek daha zor olsa da, bademciklerinizin ve adenoidlerin çıkarılması, bu özelliklerin neden olduğu bir horlama problemini giderebilir.

Yaşlanma

Derin bir uykuya daldığınızda, kaslarınız doğal olarak gevşer; kaslarınız çok gevşerse, kendisi de horlamaya yol açar. Ancak, yaşlandıkça, kas tonunuz doğal olarak bozulmaya başlar. Boğaz kaslarınız ne kadar zayıfsa, derin uyku evrelerine girdiğinizde o kadar rahat olurlar. Bu, daha önce horlama sorunları yaşamamış olsanız bile, yaşlandıkça daha ağır horlamaya neden olur.

Obezite

Aşırı kilolu olanlar, özellikle boyn çevresinde daha fazla yağ dokusu bulunanlar da daha uygundur. uyku pozisyonuna rağmen horluyor. Boynunuzda bulunan ekstra ağırlık, siz uyurken kaslar gevşetildikten sonra solunum kanallarınızı daraltabilir. Dar geçitler hava geçerken dokuları titreştiği için horlamanıza neden olur. Ancak, yanınızda yatmak, fazla kilonun neden olduğu horlamanın etkilerini azaltabilir.

Madde Kullanımı

Horlama genellikle anatomik özelliklerinden veya kasların gevşemesi nedeniyle oluşur. Bazı maddeleri kullanmak, yanınızda uyurken bile horlamanızı artırabilir. Örneğin, alkol bir kas gevşetici görevi görür. Özellikle yatmadan hemen önce alkollü içecekler içmek boğaz kaslarınızı daha da rahatlatabilir ve horlamaya neden olabilir. Sigara içen kişinin artan kas gevşemesinin yanı sıra sigaranın neden olduğu tıkanıklık nedeniyle tüm uyku pozisyonlarında horlama yaşama olasılığı da daha yüksektir. Sakinleştirici ayrıca horlama probleminize katkıda bulunabilir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com