Karın ağrısı, genellikle mide bölgesinde donuk, sürekli bir ağrı, yanma veya karıncalanma hissi veya keskin bıçaklanma ağrıları olarak sınıflandırılır. Ağrı mideden geliyormuş gibi hissetmesine rağmen, karın ağrısı mevcut olduğunda etkilenebilecek tek organ organdır. Etkilenebilecek diğer organlar arasında ek, pankreas, böbrekler, bağırsaklar ve safra kesesi bulunur. Ağrınızın ciddi olup olmadığını belirlemek için, tıbbi bir uzmandan tavsiye almanız akıllıca olur. Karın ağrınız birkaç günden daha uzun sürerse, acil servise gidin.
Muhtemel Nedenler
Sağ taraftaki karın ağrısı, bazı ciddi ve bazıları olmayan birkaç hastalığa atfedilebilir. Örneğin sağ taraftaki karın ağrısı hazımsızlık, gaz ağrısı veya kabızlık olabilir. Bununla birlikte, özellikle sağ taraftaki karın ağrısı, apandisit, pankreatit, gıda zehirlenmesi, safra taşı, ektopik gebelik, divertikülit, viral hepatit, böbrek taşları, safra taşı, gastrit, mide ülseri, pelvik inflamatuar gibi daha ciddi bir hastalığın işareti olabilir hastalığı, gastroözofageal reflü hastalığı, irritabl barsak sendromu, Chron hastalığı, laktoz intoleransı, idrar yolu enfeksiyonu veya hiatal herni.
Ek semptomlar
ciddi. Kanlı tabureler, kanlı kusma veya yüksek ateş yaşıyorsanız, potansiyel olarak ciddi bir hastalığınız olabilir. Derhal doktora görünün. Karın ağrınız, daha az ciddi grip benzeri semptomlarla gelirse veya hiç semptom yoksa, birkaç gün bekleyin. Karın ağrınız devam ederse, mümkün olan en kısa sürede doktora görünün. Eğer ağrı nedeniyle hala oturamıyorsanız veya yaşadığınız ağrı seviyesinden rahatsızsanız, sağlık uzmanınıza danışın.
Tetikleyici Yiyeceklerden Kaçının
Hemen ardından karın ağrısı çekiyorsanız Yemek yerseniz, ağrı muhtemelen sindirim sorununa daraltılabilir. Süt ağrısına, baharatlı yiyeceklere veya yüksek yağlı yiyeceklere neden olabilecek karın ağrısına neden olan yiyecekleri azaltmaya çalışın. Karın ağrınız, bu yiyecekleri diyetinizden kestikten sonra kaybolursa, asit reflü veya laktoz intoleransı olabilir. Teşhisinizi onaylamak ve diyetinizdeki değişiklikleri doktor veya beslenme uzmanı ile görüşmek için doktorunuza danışın.
Zaman Dilimi
Bazı ciddi hastalıklar böbrek enfeksiyonları, idrar yolu enfeksiyonları ve apandisit gibi hızlı bir şekilde kendini gösterir. Özellikle semptomlarınızın erken izlenmesinde, sıcaklığınızı düzenli olarak almak ve bol miktarda su içmek önemlidir. Ciddi bir hastalığa yaklaşıyorsanız, vücudunuz belirtilerinizin ilk birkaç saatinde size bildirecektir. Kanlı dışkı ve kusmalara dikkat edin ve ateşli, soluk veya baş dönmesi hissediyorsanız doktora görünün.
Uyarı: Ride Side Karın Ağrısı
Ciddi bir karın hastalığına sahip olmak mümkündür karın ağrısı dışında semptom yok. Üç günden uzun süren karın ağrınız varsa, mümkün olan en kısa sürede doktora başvurun. Kanlı dışkı, kusma veya ateş içermeyen ciddi bir hastalık olması mümkündür. Yukarıda listelenen hastalıklar çoktur, ancak karın ağrısı ile ilişkili tüm hastalıklar değildir. Belirtilerinizi doktora danışın.