| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar |

Sağlığı ve Hastalıkları

Frenektomi Yan Etkileri

Labial ve lingual olmak üzere iki tip frenektomi vardır. Her iki prosedürde de riskler ve yan etkiler vardır.

Labirentli bir frenektomi, üst dudağı üst dişetine bağlayan ince deri parçası gerildiğinde ve diş etlerini dişlerden uzaklaştığında yapılır. > Dilin alt kısmını, dilin alt kısmını ağzın alt paletine bağlayan kas ve derinin dilin üzerine çok fazla bağlanması ve konuşma, yutulması veya yemek yemeyi engellemesi durumunda yapılır. Cerrahi

Lazer cerrahisi, invaziv cerrahiden daha az zaman alan olmasına rağmen, hala göz önünde bulundurulması gereken yan etkiler vardır. Lazer frenektomisi olan insanlar tamamen hareketsiz kalmalıdır. Bu durumda bir yetişkin için anestezi gerekli olmayabilir, eğer işlem sırasında hala yalan söylerse. Ancak bir çocuk bu prosedürden geçiyorsa, anestezi önerilebilir.

Anestezi kullanılması gereken tüm ameliyatlarda olduğu gibi, aynı önlemler ve riskler beklenmelidir. Bazı insanlar anesteziye olumsuz tepki verir. Bu kişiler, baş dönmesi, mide bulantısı ve görme sorunları gibi anesteziden geçici olarak yan etkileri olabilir.

Lazer Cerrahisi Sonrası

Ameliyat sonrası sinir hasarı olabilir. Bu hasar, cerrahi alanın etrafındaki alanın toplam uyuşukluğuna hafif bir karıncalanma hissi şeklinde olabilir. Bu bölgedeki sinir hasarı geçici olabilir ve birkaç hafta sonra bölgedeki hisler artabilir. Nadir durumlarda, sinir hasarı devam eder ve cerrahi bölge etrafındaki his geri kazanılmaz.

Neşter Frenektomi

Bu ameliyat sırasında lazer yerine neşter kullanılması daha fazla yan etkiye neden olur. Bu prosedürün bir neşter ile yapılması da cerrahın tamamlanması için daha fazla zaman alacaktır. Lazer cerrahisi, insizyon yapılırken kan damarlarını kapatır. Bir neşter kullanıldığında, cerrahi işlem yapılırken cerrah aşırı kanama ile uğraşmalıdır.

Neşter Cerrahisi Sonrası

Neşter ile cerrahi işlemden sonra dikişler konur. Bir yan etkisi dikişler, yara iyileşmeden önce dışarı çıkma olasılığıdır. Eğer bu gerçekleşirse, cerrahın tekrar acil olarak ziyaret edilmesi gerekecektir. Dikişler yaranın iyileşmesine kadar her zaman dikkat edilmeli ve temiz tutulmalıdır. Dikişlerin olması aynı zamanda yaranın bazı kısımlarını açık bırakır, bu da yarayı mikroplara karşı hassas kılar ve potansiyel olarak enfeksiyona neden olur. Dikişlerle ilgili, lazer ameliyatına göre daha uzun bir iyileşme süresi de vardır.

Cerrahinin Riskleri

Her cerrahiye riskler ve yan etkiler eşlik eder. Bazı insanlar tüm yan etkilere sahipken, bazıları hiç sorun yaşamayabilir. Çürük, şişlik ve hassasiyet gibi yan etkiler yaygındır. Cerrahi alanda kanama, aşırı şişlik veya kızarıklık görülürse, daha fazla talimat için cerrahınız veya doktorunuzla görüşün.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com