Metformin, polikistik over sendromu ve insülin direnci gibi durumları tedavi etmek için kullanılan en etkili ilaçtır. Ayrıca tip 2 diyabetin önlenmesi ve tedavisinde de kullanılır. Metformin kan şekeri seviyelerini düzenleyerek çalışır. Bu nedenle kilo kaybını arttırır ve doğurganlığı artırabilir. Reçeteli ilaçların çoğunda olduğu gibi, metforminin de sorunlu yan etkileri olabilir. Ancak, metformin alımının ilk ayından sonra yan etkilerde belirgin bir azalma vardır. Metformin almanın en yaygın yan etkisi ishaldir.
Talimatlar
Bir sağlık uzmanının onayı ile dozunuzu azaltın. İshal, metformin alımının ilk haftalarında en yaygın olanı olsa da, dozu azaltmak, vücudun ilaca uyum sağlamasına izin verdiği için sıklığı azaltabilir. Verilen en düşük dozaj genellikle 500 mg'dır. Daha yüksek bir dozda başlamışsanız, doktor yan etkileri azaltmak için dozu azaltabilir.
Metforminin serbest bırakma sürümüne geçmeyi düşünün. Bunu yapmak için sağlık hizmeti sağlayıcınızla konuşun. Yavaş salınan bir ilaç olduğu için, ishali azaltabilir, çünkü sisteminize bir kerede vurmak yerine gün içinde daha küçük miktarlar emilir. Genişletilmiş sürüm sürümünün daha pahalı olduğunu unutmayın.
Karbonhidrat ve yağ tüketimini azaltın. Düşük karbonhidrat diyeti uygulayan insanlar, yapmadıklarından daha az ishal yaşarlar. Düşük yağ proteini bakımından zengin ve karbonhidrat, yağ ve şeker açısından düşük bir diyet en uygunudur.
Metformini bir öğünle alın. Asla aç karnına alınmamalıdır. Metformin aç karnına alındığında, mide asidiyle reaksiyona girer ve ishal ve diğer gastrointestinal sorunlarda artışa neden olabilir.
İshali tedavi etmek için reçetesiz satılan ilaçları kullanın. Böyle bir ilaç Imodium'dur. Rölyef sadece geçicidir, ancak ayar süresi boyunca kullanılabilir.
İpucu
Metformin alırken günde en az sekiz bardak su tüketin. Yan etkilerde bir fark olup olmadığını görmek için günün farklı saatlerinde çekmeyi deneyin.
Uyarılar
Kendinizi dehidre etmenize izin vermeyin. İshal dehidrasyona neden olabilir. Metformin alırken tehlikeli olabilir, çünkü ölümcül olabilir ancak oldukça nadir görülen laktik asidoza yol açabilir. Bir doktora danışmadan dozajınızı değiştirmeyin. Metformin çekerken alkol almaktan kaçının. İshali artırabilir.
Gerekenler
İshal önleyici ilaçlar
Su
, , ] ]