|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar
Sağlığı ve Hastalıkları

Dirsek Üzerindeki Sıvının Nedenleri:

Dirsek üzerinde sıvı bulunması, tıbbi olarak ulna ve humerus kemiklerinin bağlandığı bölgeyi koruyan kese benzeri bir doku olan bursa'yı etkileyen olekranon bursit olarak bilinir. Bu kese dirsek eklemi ile hareket eder ve alanı dış baskıya veya travmaya karşı korur. Dirsek noktasının belirginliği ve koruyucu kas dokusunun eksikliği bu bölgenin yaralanmaya karşı savunmasız olmasına neden olur.

Sorunlar

Bursa kese normalde hareket etmesine izin vermek için az miktarda sıvı içerir. koruma için dirsek. Bursa, travma iltihaplanmaya ve bursa kesesinde kanamaya neden olduğu bursit gibi problemler geliştirir ve daha sonra şişmeye başlar. Bursa burcu duvarları da kalınlaşacak ve hassaslaşacaktır ve travmanın nedenine bağlı olarak belirli bir süre bu durumda kalabilir. Daha sonra olekranon bursit olarak bilinen durum haline gelir.

Nedenleri

Bursitin en yaygın nedenlerinden biri, dirsek bölgesinde, vücut dirseğine zorla takılmadan (düzenli olarak yaslandığından) sürekli basınçtır. masa veya masa gibi sert bir yüzeyde) veya sürekli iş veya sporla ilgili hareketlerden dirseklere sürekli baskı uygulayın. Bu, mutlaka bursa sıvı ile şişmesine neden olmayabilir, ancak bursa duvarlarının kalınlaşmasına ve bölgeye sabit basınç uygulanmasından dolayı bu durumda kalmasına neden olur.

Diğer Nedenler

Alan veya dirsek üzerindeki düşme bursa kesesine kanamayı tetikleyerek şişmeye ve yanmaya neden olur. Yaralanma ayrıca bursa duvarlarını kalınlaştıracak ve kan tekrar vücuda alındıktan sonra bile bir süre şişmiş kalacaktır. Alanda bir yara ya da yaradan kaynaklanan bir enfeksiyon da bursite yol açacaktır. Bursa, enfeksiyonun iltihabı ile doldurulacak ve sıcak ve hassas hale gelecektir. Bölge travmadan kurtulana kadar şişme genellikle geçicidir.

Belirtiler

Dirsekler yumuşak ve kırmızı olur ve bölgede topaklar hissedilir. Bu topaklar sürekli yanma nedeniyle şişmiş bursa kıvrımlarına aittir. Cildin dirsek üzerinde kalınlaşması zamanla ortaya çıkabilir. Bursa enfekte ise ateşe veya ague benzeri semptomlara hassasiyet eşlik edebilir ve dirsek sıcak hissedebilir. Bu vakaların hepsinde, bir doktor bursit'i fizik muayene, röntgen ile veya bursa kesesi içindeki sıvının bir örneğini alarak enfeksiyon testi için teşhis edebilecektir.

Tedavi

Şişlik, kronik bursitten kaynaklanırsa, dirsek üzerindeki baskıyı ve dinlenme süresini azaltmak semptomları hafifletir ve fizik tedavi de önerilebilir. Şişlik ve ağrı için ibuprofen veya aspirin verilebilir. Bir enfeksiyon hastalığa neden olmuşsa, kesik iğne enjeksiyonuyla ve enfeksiyonla mücadele için öngörülen antibiyotiklerle tahliye edilebilir. Fiziksel travma durumlarında, şişme genellikle kendi kendine geçer. İğne enjeksiyonuyla drenaj bazı durumlarda gerekli olabilir ve şişme ve iltihaplanma ile mücadele için kortizon kullanılabilir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır