|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar
Sağlığı ve Hastalıkları

Kalça Protezi İhtiyacının Belirti ve Belirtileri

Kalça protezi ameliyatı giderek daha yaygın bir prosedür haline geliyor. Amerikan Ortopedi Cerrahları Akademisine göre, yılda yaklaşık 193.000 kalça protezi ameliyatı yapılmaktadır. Kalça protezi ameliyatı için aday olup olmadığınızı gösteren çeşitli koşullar vardır.

Kalça Protezi Ameliyatı Nedir?

Kalça protezi ameliyatı, hasarlı bir kalçanın tamamının veya bir kısmının olduğu bir prosedürdür. kaldırıldı ve bir insan yapımı kalça veya protez ile değiştirilir. Ameliyatın amacı hastanın ağrıyı azaltmak ve hareket kabiliyetini arttırmaktır.

Osteoartrit: Yaygın Bir Sebep

İnsanlar osteoartrit muzdarip olduğunda genellikle kalça protezi ameliyatı ararlar. Bu kronik durum, kıkırdak bozulmasını içerir. Bu çok acı verici olabilir çünkü kıkırdak yastıkları kemiklerin uçlarını korur ve korur. Kıkırdak parçalandığında kemikler birbirine sürtmeye başlar.

Romatoid Artrit ve Osteonekroz

Kalça protezi ameliyatı ihtiyacına yol açabilecek iki şart daha romatoid artrit ve osteonekrozdur. Romatoid artrit, eklem astarının iltihabını içerir. Astar iltihaplandığı zaman, şişer ve çevresindeki kemiği ve kıkırdakları tahrip edebilir. Osteonekroz, bir kemik bölgesine kan dolaşımının azalmasına veya kaybolmasına neden olan bir hastalıktır. Bu kan kaybı kemiğin parçalanmasına ve çökmesine neden olabilir. Yukarıdaki artritik koşullara ek olarak, travmatik stres veya kalça bölgesinde yaralanma, ağrı, sertlik ve sınırlı hareketlilik uyarı semptomlarıdır. Tüm göstergeler olmasına rağmen kalça protezi ameliyatı gerekli olabilir, kesin değildir. Ameliyat ihtiyacı hastanın yaşadığı ağrı ve sertlik derecesine bağlıdır. Doktorlar genellikle giyinme ve yürüme gibi günlük aktiviteler zorlaştığında kalça protezi ameliyatı önermektedir.

Doktor Tarafından Algılanan İşaretler

Hastanın fiziksel semptomlarını izlemeye ek olarak, doktorun belirlemesi gereken başka yollar da vardır. Kalça protezi gerekirse. Fizik muayenesi ve hasta öyküsü, doktorun suşun kalçaya nereye konduğunu belirlemesine yardımcı olur. Kemiklerin ve kıkırdakların ne kadar bozulduğunu belirlemek için röntgen çekilir. Son olarak, kalça kemiği veya eklemlerin enfekte olup olmadığını görmek için kan testleri yapılır.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır