|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar
Sağlığı ve Hastalıkları

İstemsiz Titreme Neden Sebepleri

Bir titreme, normalde gönüllü kontrol altında vücudun bir alanının istemsiz, ritmik bir hareketidir. Ulusal Nörolojik Bozukluklar ve İnme Enstitüsü'ne göre, eller en sık etkilenen, değişen mekanizmaların neden olduğu 20'den fazla farklı titreme şekli ortaya çıkar. Bazı titreme türleri geçici olarak ortaya çıkarken diğerleri kronik ve ilericidir.

Temel Tremor

Esansiyel tremor, hastalığın en yaygın şeklidir, Ulusal Nörolojik Bozukluklar ve İnme Enstitüsünü bildirir. Esansiyel tremor dejeneratif nörolojik hastalığın bir parçası değildir; "it occurs in isolation.", 3, [[Titreme en yaygın olarak elleri etkiler, ancak kafa kasları, ses, kollar, bacaklar, dil ve gövde kasları tutulabilir. Esansiyel tremor bir niyet tremorudur, yani semptomlar kasıtlı hareketle provoke edilir veya arttırılır. Bu nedenle, ellerin esansiyel titremesi, yazma, yemek yeme, kıyafetleri iliklemek ve nesneleri kavramak gibi birçok günlük işe müdahale eder. Stres, duygusal sinirlenme ve kafein veya diğer uyarıcılar kötüleşen semptomlara neden olabilir. Bu hastalık en sık 40 yaşından büyük insanlarda görülür. Hastalığı olan bazı kişilerde ilerleyici olabilir. MayoClinic.com tarafından sağlanan bilgiler, esansiyel tremoru olan kişilerin yaklaşık yüzde 50'sinin, ailesel tremor olarak bilinen kalıtsal bir formata sahip olduğunu göstermektedir. Ailesel tremoru olmayanlar arasında esansiyel tremorun nedeni belirsizliğini korumaktadır.

Parkinson Hastalığı

Parkinson hastalığı, asistandaki sinir hücrelerinin kaybına bağlı olarak kas kontrolünün giderek kötüleşmesi ile karakterize kronik bir hastalıktır. beynin nigra bölgesi. Tremor genellikle Parkinson hastalığının ilk belirtisidir. Parkinson hastalığının başlangıcında, titreme vücudun bir tarafını etkiler. En sık olarak, ellerden biri etkilenir, ancak titreme ilk önce çenede veya ayağında görünebilir. Bir Parkinson hastalığı titremesi istirahat titremesidir, yani istirahatte en kötüsüdür ve kasıtlı hareketle iyileşir - temel titremenin tersi. Parkinson hastalığı ilerledikçe, vücudun her iki tarafında titreme meydana gelir ve gittikçe şiddetlenir. Parkinson hastalığı tedavisi semptom şiddetini azaltabilir ancak hastalık seyrini değiştirmez. . Düşük kan şekeri seviyesi, aşırı aktif bir tiroid bezi veya alkolden yoksunluk, bu fizyolojik titreme olarak bilinen bu titremeleri tetikleyebilir. Gelişmiş fizyolojik titreme, bronkodilatörler, lityum, teofilin, valproat, metoklopramid, amiodaron ve bazı antipsikotik ilaçlar gibi bazı ilaçların bir yan etkisi olarak da ortaya çıkabilir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır