|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar
Sağlığı ve Hastalıkları

Düşük Karnitin Seviyesi

Karnitin, vücudunuzun enerji üretmek için ihtiyaç duyduğu bir amino asittir. Öncelikle, karnitin vücudunuzun ana metabolik enerji kaynağı olan uzun zincirli yağ asitlerini hücrelerinizdeki mitokondriye taşımak için kullanıldığını, Chicago'daki Illinois Üniversitesi'nden açıklıyor. Kalbin ve büyük iskelet kasları gibi önemli dokular, enerjileri için uygun karnitin işlevine büyük ölçüde güveniyor. Bu nedenle, düşük karnitin seviyesi, kalp ritmi ve kas bozulması gibi ciddi sonuçlar doğurabilir.

Düşük Karnitinin Nedenleri

Karnitin eksikliği için, karnitin içeren gıdaların yetersiz alımıyla ilgili birkaç olası neden vardır. birincil sebep. Vejeteryanlar, zayıf beslenen insanlar ve yetersiz beslenen insanlar, diyetlerinde yeterince karnitin bulunamaması bakımından en fazla risk altındadır. Diğer insanlar vücutlarının enerji için belirli türde yağlar kullanmasını zorlaştıran kalıtsal bozukluklara sahip olabilir ve enzim eksiklikleri uygun karnitin metabolizmasını zorlaştırabilir. Aşırı karnitin kaybı da ishal ve diürez veya hemodiyaliz gerektiren durumlardan kaynaklanabilir.

Düşük Karnitin Belirtileri

Karnitin eksikliğinin ve ortaya çıkma yaşlarının kesin semptomları en başta başlangıç nedenine bağlıdır. Bununla birlikte, kas fonksiyonuna verdiği önem nedeniyle, karnitin eksikliği, kasların parçalanmasına ve nihayetinde kasların ölümüne yol açabileceğini belirtti. Düşük karnitinli bebekler özellikle kas ağrıları ve başlangıçta kas ağrıları olarak ortaya çıkan ve yürüme, gezinme veya kafa taşıma zorluğu olarak ortaya çıkan kas bozulmasına karşı hassastır. Kalp kası da zayıflayabilir ve bu da halsizlik, baş dönmesi, göğüs ağrısı ve kalp aritmisine yol açabilir. Tedavi olmadan kalp durması veya kalp yetmezliğine yol açabilir.

Karnitin eksikliğinin erken evresi de hipoglisemiye veya aşırı kan şekeri düşmesine neden olabilir. Bu genellikle sinirlilik, yorgunluk, uyuşukluk ve nöbetlerle belirtilir. Gastrointestinal fonksiyon da etkilenir ve midenin bozulmasına neden olur.

Gıda Kaynakları

Normalde vücudunuz kendi karnitini üretebilir. Bununla birlikte, ihtiyaçlarınız doğal sentez hızını aştığında, diyet takviyeleri veya takviyelerinden daha fazla karnitin almanız gerekecektir, Diyet Takviyeleri Ofisi'ne tavsiyede bulunur. Peynir ve süt gibi süt ürünleri ve sığır eti ve kuzu gibi kırmızı etler karnitinin ana kaynaklarıdır. Tavuk, hindi, balık, yeşil yapraklı sebzeler, hububat ürünleri, avokado, elma, fındık ve muz gibi diğer yiyecekler bu besleyicinin alternatif kaynaklarıdır. Bununla birlikte, et dışı kaynaklar kırmızı etten daha az karnitine sahip olduğundan, farkı telafi etmek için intravenöz ve oral takviyeler mevcuttur.

Tedavi

Karnitin eksikliğinin tedavisi, ele alınması gereken diyet değişiklikleri gibi yaşam tarzı değişikliklerini içerir. Merck Manual Professional, karnitin eksikliği ve yorucu egzersiz yapmaktan ve oruç tutmaktan kaçınıyor. Doktorunuz diyet eksikliklerini tedavi etmek için L-karnitin takviyesi önerebilir. Diğer hastalar, esansiyel yağ asitleri ve trigliseritler ile ek takviyeye ihtiyaç duyabilir. Yağ asitlerini metabolize etmede sorun yaşayan hastalara, yağ oranı düşük ve karbonhidrat oranı yüksek bir diyet verilebilir.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]