Buğday çimi bıçaklarında bulunan koyu yeşil renk, birçok sağlık yararına ipucu verir. Renk aslında en çok ihtiyaç duyulan yere oksijen taşıyarak hücrelerin gençleşmesine yardımcı olan hastalıklarla savaşan bir madde olan klorofildir. Buğday çimi, diğer besin kaynaklarıyla aynı alanda daha fazla besin yoğunluğuna veya daha fazla besine sahip olan çimleri bulan birçok tıp pratisyeni tarafından “süper gıda” olarak kabul edilir. Buğday çimi sarf malzemeleri sağlık yararına değneğe katılmak için, bir yemek kaşığı ekleyin. sert kırmızı kışlık buğdayın 8 oz. toprak harmanı için soğuk su.
Anti-İnflamatuar
Oprah.com tarafından yayımlanan son makalesinde, Dr. Nicolas Perricone, buğday çimi olarak bulunan g4 proteininin buğday çömürüsünde etkili olduğunu belirtiyor "antioxidant that reduces inflammation.", 3, [[Perricone'ye göre, iltihaplanma, buruşuk ve sarkan cilt, kalp hastalığı, diyabet, Alzheimer ve artrit gibi yaşlanma ve yaşa bağlı hastalıkların ana katkı maddesidir. Toksinlerin ve UV ışınlarının yutulması, zayıflamış bir bağışıklık sistemi, stres ve yüksek karbonhidrat diyeti, buğday çimininin inhibe edilmesine yardımcı olan iltihap tetikleyicileridir.
Hastalık Önleyici
hastalıklarla mücadele bileşenlerinin yaşadığı bitkinin Buğday çimi içindeki klorofil miktarı yaşla birlikte düşer, ancak primer iken bakterileri kovmada işe yarar. Brown ve Purdue Üniversiteleri tarafından yapılan ve “Beslenme Araştırmaları” dergisinde yayınlanan araştırmaya göre, buğday çimi otunda bulunan klorofil, hücrelerin mutasyonunu engelleyerek, DNA'daki değişiklikleri ve sonuçta kanser ölümlerine karşı hücre ölümünü aktive ederek kanser önleyici bir madde olarak da işlev görür.
Enerji Üreticisi
Buğday çimi, proteinin yapı taşları olan amino asitlerin eklenmesiyle enerji üretimine yardımcı olur. Protein derinin, kasların, organların ve bezlerin önemli bir bileşeni olduğundan ve vücudun her hücresinde bulunduğundan, amino asitlerin protein üretimindeki rolü oldukça önemlidir. Cambridge University Press tarafından 2007'de yayınlanan araştırmaya göre, bunun nedeni Batı diyetlerinde amino asit üretimini artıran ve aşırı enerjiye neden olan protein aşırı yüklenmesinden kaynaklanıyor.
, , ] ]