|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar
Sağlığı ve Hastalıkları

Başparmağında Hasar Gören Tendonlar

Başparmağın geniş bir hareketlilik aralığı sağlayan gevşek bir bağlantı mekanizması vardır. Bu, yaralanmaya karşı savunmasız hale getirir. Kasların, bağların ve tendonların yakınlığına bağlı olarak, burkulma veya gerinme tanımlanması zor olabilir. Bir burkulma, yaralı ligamentleri içerir ve bir tür, yaralı tendonları belirtir. Yaralanmalar genellikle uç ucuna bir darbe, travma, bir bilgisayar faresinin tutulmasına veya kullanılmasına neden olan bükülme veya tekrarlanan hareketlerden kaynaklanır.

Başparmağın Tendonları

Başparmak sekiz kastan oluşur: el içinde dört ve ön koldan başparmağın kemiklerine bağlanan dört tane. Bu kavrama ve sıkma gücüne izin verir. Başparmağın altındaki ağrı, bu etkinliklerle ortaya çıkan en yaygın semptomdur. Kısma dayanımı azaldıkça, hastalar eklemin kararsızlığı nedeniyle çeşitli hareketlerle "tıklatma" veya "yakalama" ya da gerginlik altında değişen bir tendon yaşayabilir.

Tekrarlayan Hareket Bozuklukları

Ulusal Nörolojik Bozukluklar ve İnme Enstitüsü, iş veya günlük aktiviteler sırasında gerçekleştirilen tekrarlanan hareketlerden kaynaklanan yumuşak doku koşullarıdır. Bunlara, bir aktivitenin veya hareketin çok sayıda kesintisiz tekrarı, doğal olmayan veya garip hareketler neden olur. Baş parmağındaki tendonlar, bu rahatsızlıklardan, özellikle de bilgisayar fare aktivitelerinden etkilenir. Dokular tahriş edilmeden önce tekrar iyileşme süresine sahip olmadığından, genellikle yaralanmalar gelişir.

DeQuervain Tendonitleri

Amerikan El Cerrahisi Derneği'ne göre, DeQuervain Tendonitleri tahrişle gelişen bir durumdur. veya baş parmağınızın altındaki bilek tendonlarının iltihaplanması. Enflamasyon, tendon etrafındaki bir kılıftan oluşan bölmenin şişmesine ve genişlemesine, baş ve bilek hareketinin ağrılı olmasına neden olur. Yeni anneler, özellikle garip el konumlandırması yaratan bir bebek bakımı nedeniyle bu duruma özellikle hassastır. Ağrı yavaş yavaş ya da aniden ortaya çıkabilir.

Tenosinovit

Tendonların etrafını saran koruyucu bir kılıfı vardır. Bu kılıfın içinde sinovyum adı verilen bir astar bulunur. Sinovyum, sinovyal sıvı adı verilen bir kayganlaştırıcı üretir. Tekrarlayan kullanım veya enfeksiyonla birlikte, kılıf iltihaplanır ve tendon üzerinde gerginliğe veya hareketle acıya neden olur. Tendonlar iyileşir, ancak tedavi edilmezse, kırılabilir veya kalıcı hasara neden olabilir. Yaralanmadan sonra, tekrar yaralanmayı önlemek için güçlendirme egzersizleri ve uygun vücut mekaniği gereklidir.

Önleme /Çözüm

Yaralı tendonların çoğu dinlenme, soğuk hava paketleri ve iltihap önleyici ilaçlar ile iyileşir. Başparmağı ve destekleyici tendonları korumak için splintleme veya bantlama da gerekli olabilir. Şişlik, ağrı ve iltihap çözüldükten sonra hafif güçlendirme egzersizleri başlatılabilir. Daima acısız egzersiz yapın. Tekrarlayan aktivitelere geri dönüşün, tendonları yeniden ağırlaştırmamak için izlenmesi gerekir. Dayanıklılığı arttırmak için aralıklı olarak destekleyici bir başparmak desteğine ihtiyaç duyulabilir.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]